Leerlingen Sint Nicolaasschool de boom in!

18-03-2015

Wilgenknotten1

Middagje wilgen knotten of bomen zagen? Leerlingen van groep 7 van de Sint Nicolaasschool uit Haren staken woensdag 18 maart 2015 hun handen uit de mouwen en hielpen met het snoeien van de knotwilg.

Knipbeurt wilgen

Om de karakteristieke wilgen voor het landschap te behouden, worden deze wilgen periodiek geknot. Doe je dat niet, dan scheuren de takken en sterft de boom af. In samenwerking met het Landschapsbeheer Groningen en de Sint Nicolaasschool werden daarom ook dit jaar de wilgen bij pompstation ‘de Punt’ aangepakt. Met het wilgen knotten betrekken we de leerlingen bij het duurzaam beheer van natuur en landschap.

Natuurlessen

Landschapsbeheer Groningen, bedenker van dit schoolproject, ondersteunt het project educatief. Voorafgaand aan het knotten kregen de kinderen natuur-les in de klas er werd de functie van de wilg in de natuur uitgelegd. Tevens werd er van alles verteld over veilig en vakkundig snoeien. Uiteraard waren er bij het wilgen knotten medewerkers van Waterbedrijf Groningen en Landschapsbeheer Groningen aanwezig, om aanwijzingen bij het snoeien te geven. Door het project ‘Je school kan de boom in’. worden de bomen op een maatschappelijk verantwoorde wijze in stand gehouden. Voor de kinderen en hun enthousiaste ouders is het daarnaast natuurlijk vooral leuk en leerzaam om hieraan mee te helpen!

Het is boomfeestdag!

Het knotten van de wilgen valt dit jaar samen met de boomfeestdag, dat als thema ‘bomen en water’ heeft. Het doel is om kinderen op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen bij te brengen. Kinderen van de Sint Nicolaasschool trakteerden de bomen deze dag dus op een knipbeurt waar zowel de mens, als de natuur blij van werd!