Let op: er zijn weer oplichters actief met babbeltruc

16-08-2016

In de stad Groningen zijn weer oplichters actief die onder valse voorwendselen proberen binnen te komen. Klanten uit de Paulus Potterstraat en de uit de Verzetstrijderslaan belden hier vandaag over, waarna we gelijk de politie hebben gealarmeerd.

Pas op babbeltruct: Laat niet zomaar iedereen binnen
Waterbedrijf Groningen betreurt dergelijke voorvallen altijd ten zeerste. Eens in de zoveel tijd weten daders onder dergelijke valse voorwendselen toch weer bij mensen binnen te komen. Zogenaamd als medewerker van een gas-, of elektriciteitsbedrijf en/of telefoon- of waterbedrijf. Bijvoorbeeld onder valse voorwendselen als ‘kwaliteitscontrole van het water en/of de watermeter’ proberen ze dan binnen te komen, waarna ze om geld vragen en/of proberen geld en/of andere kostbaarheden te ontvreemden.

Vraag om legitimatie
We drukken dan ook iedereen op het hart om te vragen naar een legitimatie. Onze medewerkers hebben altijd een geldig legitimatiebewijs bij zich. Ze hebben enkel begrip voor uw eventuele argwaan en laten u graag zijn/haar legitimatie zien. En vooral: blijf altijd alert, laat dus niet zomaar iedereen binnen.