Middelbert heeft weer water

22-06-2018

Circa 125 bewoners uit Middelbert zaten 21 juni zonder water nadat er een lek in een waterleiding aan de Middelberterweg was ontstaan. De leiding is inmiddels gerepareerd, de genomen watermonsters geven een positieve uitslag, het water kan nu dus weer ‘gewoon’ gedronken worden.

Rond 06.00 kregen we melding van het lek. Omdat het om een grotere leiding ging, ontsnapte er veel water uit de leiding. Dit zorgde voor veel overlast bij huizen in de directe omgeving. Ook was de Middelberterweg hierdoor gestremd. Om het lek goed te kunnen lokaliseren moest de leiding worden afgesloten, waardoor er circa 125 huishoudebs zonder water kwamen te zitten. Hiervoor hebben we ter plaatse een waterkar ingezet, zodat mensen toch vervangend drinkwater konden gebruiken.

In de ochtend is het lek gevonden, ’s middags is er een nieuw leidinggedeelte geplaatst. Daarna kwam de leiding weer ‘op druk’, dit betekent dat de kranen weer konden stromen. In afwachting van bemonstering en de resultaten hiervan uit ons laboratorium kregen bewoners daarbij wel een ‘preventief kookadvies’. Dit betekent dat het water wel gebruikt kan worden, maar vanuit hygiëne-oogpunt eerst drie minuten gekookt moet worden voor gebruik. Vrijdagochtend 22 juni kon het kookadvies gelukkig weer worden opgeheven. De resultaten wezen uit dat het water weer van goede kwaliteit was.