Nationale WaterSpaarders Dag

02-09-2015

Water-, energiebedrijven en milieuorganisaties roepen op 3 september tijdens de Nationale WaterSpaardes Dag op om korter te douchen! Volgens de Vewin (Vereniging van Waterbedrijven in Nederland) zijn we de afgelopen jaren steeds langer gaan douchen. Gemiddeld staan we negen minuten onder de douche en gebruiken we 51 liter water. Ter vergelijking: in 1992 gebruikten we per douchebeurt nog 40 liter en stonden we 7,5 minuut onder de douche.

Wat levert minder douchen op?

Water- en energiebedrijven en organisaties als het Wereld Natuur Fonds vragen mensen voortaan maximaal vijf minuten te douchen. “Met vier minuten korter douchen besparen we jaarlijks met zijn allen 77.000 olympische zwembaden vol warm water.” Een gezin van vier personen zou zo 220 euro per jaar minder kwijt zijn aan de energierekening.

Handige tips

Een douchecoach, kookwekker of gewoon een zandloper kunnen helpen bij het timen van vijf minuten douchen per keer. Of wat dacht je van een etiket met een eigen boodschap op je shampoofles? Op de website van waterspaarders.nl staan allerlei leuke en handige tips en ook hoe je aan zo’n eigen etiket komt.