Onkruid proeven in Week van de Drentsche Aa

10-06-2015

Lang niet iedereen weet hoe schadelijk chemische bestrijdingsmiddelen voor het milieu zijn. Om die bewustwording te vergroten is de doorlopende campagne ‘Zonder is gezonder’ (ZIG) gestart. Met deze campagne willen we consumenten wijzen op alternatieven voor het gebruik van de traditionele chemische bestrijdingsmiddelen. En welk effect dit heeft op de kwaliteit van ons drinkwater. ZIG organiseert om die reden tijdens de “Week van de Drentsche Aa” allerlei activiteiten.

Onkruidproeverijen

Namens ZIG verzorgt Cindy de Jonge onkruidproeverijen. Cindy is ecologisch hovenier en won vorig jaar in 2014 de Verrukkelijke onkruid receptenwedstrijd.

  • Op woensdag 1 juli 2015 van 12.00 tot 17.00 uur is er voor kinderen een onkruidproeverij. De kinderen leren spelenderwijs over het verrukkelijke van onkruid.
  • Op donderdag 2 juli is Cindy opnieuw van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig. Belangstellenden kunnen van alles over onkruid en het te lijf gaan aan haar vragen, maar ze laat de gasten ook graag even proeven van al het lekkers wat je met onkruid kunt maken.

Smaaktest flessenwater/kraanwater

Op zowel maandag 29 juni als op woensdag 1 juli van 15.00 tot 17.00 uur is het mogelijk om mee te doen aan een smaaktest: wie (her)kent het verschil tussen kraanwater en flessenwater? En wat heeft onkruid(bestrijding) met kraanwater te maken? Door mee te doen met de kwiz maken bezoekers kans op een leuke prijs.

Krachtenbundeling

ZIG is een initiatief van Waterbedrijf Groningen, Waterleidingmaatschappij Drenthe, de waterschappen Noorderzijlvest, Vechtstromen, Reest en Wieden en Hunze en Aa’s, de Drentse gemeenten, IVN en de provincie Drenthe om het grond- en oppervlaktewater schoon te houden voor nu en de toekomst.

Meer informatie is te vinden op www.zonder-is-gezonder.nl en op Week van de Drentsche Aa.