Ons water in Nederland

29-06-2015

Hoe wordt ons drinkwater gezuiverd? Hoe hard is uw water? Hoe hoog ligt uw huis boven of onder NAP? Op onswater.nl vindt u het antwoord op deze vragen en informatie over projecten in uw buurt waar aan schoon en veilig water wordt gewerkt.

Campagne

‘Ons Water’ is een campagne om Nederlanders bewust te maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Zo moet er de komende jaren meer geïnvesteerd worden om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water. En om onze watervoorraad op orde te houden.

Niet vanzelfsprekend

Het lijkt heel gewoon dat er altijd schoon drinkwater uit de kraan komt. Dat we allemaal veilig zijn achter onze dijken en duinen. We hebben het ook goed geregeld. Maar het is nooit af, en het is niet vanzelfsprekend.

Bezoek regelmatig de website

Op onswater.nl vind je ook tips voor waterbelevenissen. En bijzondere waterverhalen van mensen die in hun dagelijkse leven met water bezig zijn. Er komen steeds nieuwe projecten, tips, belevenissen en waterverhalen bij. Kijk dus regelmatig weer eens bij ‘Ons Water’!

Wie doen mee aan ‘Ons Water’?

‘Ons Water’ is een samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de waterschappen, provincies, gemeenten en drinkwaterbedrijven.