Open dag op pompstation Onnen

04-05-2015

32X366-2 ONNEN pompstation 15 apr 2015 kl (2)

Vanwege de aanwijzing van de Onnerpolder als noodwaterbergingsgebied, maar ook met het oog op de toekomst heeft Waterbedrijf Groningen de drinkwaterproductielocatie Onnen de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd. Om belangstellenden nu ook het eindresultaat te laten zien is er een open dag op zaterdag 9 mei van 10.00 tot 16.00 uur.

Ontdek de geheimen van kraanwater!

Tijdens de open dag kunt u tijdens de rondleiding ontdekken wat er zoal bij komt kijken om 24/7 schoon, lekker en betrouwbaar water uit de kraan te laten stromen. Uiteraard ziet u dan ook de resultaten van het nieuwbouw- en renovatieproject, zoals het nieuwe reinwaterreservoir en de nieuwe zuiveringsinstallatie welke volgens het tweestratensysteem is ingericht. Verder heeft het monumentale hoofdgebouw nu weer een vide met zicht op de pompen, naar het oorspronkelijke ontwerp uit de jaren ’30. Een mooie mix van hedendaagse techniek in een monumentaal pand, waarmee Onnen klaar is voor de toekomst!

Daarnaast geven collega’s toelichting op het monteurswerk, en als u wilt kunt u zelf een wateraansluiting aanboren op een hoofdleiding. Tegelijkertijd zijn wij natuurlijk benieuwd: (her)kent u het verschil tussen kraanwater en flessenwater en/of doe mee met de waterquiz en test uw waterkennis. En tot slot zijn er ook mooie water-gerelateerde producten te koop, zoals karaffen en doppers.

Natuurwandelingen Onnerpolder

Samen met Het Groninger Landschap organiseren we deze dag tevens wandelexcursies. Want naast de functies van waterwin- én waterbergingsgebied is de Onnerpolder een Natura 2000 gebied. Onder begeleiding van een professionele natuurgids kunt u wandelen door dit prachtige en unieke natuurgebied. Aanvang om 10.30 uur, 12.30 en 14.30 uur.

Komt u naar de open dag op Onnen?

Wij heten u graag van harte welkom! In verband met het beperkte aantal parkeerplaatsen verzoeken we u -indien mogelijk- per fiets te komen. De open dag is op zaterdag 9 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Waterleidingweg 8 in Onnen.