Open dag WLN in Glimmen

22-09-2015

Waterlaboratorium Noord (WLN) in Glimmen houdt zaterdag 26 september 2015 open huis. Deze open dag vindt plaats in het kader van de landelijke Dag van de Chemie.

Ruim 25 waterspecialisten van WLN staan klaar om belangstellenden tijdens een vrije rondgang door het laboratorium kennis te laten maken met alle facetten van de controle van de (drink)waterkwaliteit. Kinderen kunnen – onder deskundige begeleiding – waterproefjes en kleurexperimenten doen en zelf badzout of haargel maken. Ook is er een prijsvraag waarbij de kinderen (en de ouders) hun kennis over water en chemie kunnen testen.

WLN
WLN is een centrum voor waterkwaliteit en water-technologie. Het verzorgt analyses van alle soorten water en adviseert over waterbehandeling. Het doet dit in opdracht van en in samenwerking met partners in de waterketen, overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Een team van 60 waterspecialisten maakt bij dit alles gebruik van zeer geavanceerde technologieën. De drinkwatercontrole vindt plaats in opdracht van Waterbedrijf Groningen en de Waterleidingmaatschappij Drenthe.

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.