Oplichter doet zich voor als medewerker waterbedrijf

16-07-2015

Onlangs is iemand in Barneveld slachtoffer geworden van een oplichter die zich voordeed als medewerker van het waterbedrijf. Ook in onze provincie komt het voor dat oplichters zich voordoen als medewerker van het waterbedrijf. Waterbedrijf Groningen waarschuwt mensen dan ook om goed op te letten en bijvoorbeeld om een legitimatie te vragen.

Waterbedrijf Groningen betreurt dergelijke voorvallen altijd ten zeerste. Eens in de zoveel tijd weten daders onder dergelijke valse voorwendselen toch altijd weer bij mensen binnen te komen. Zogenaamd als medewerker van een gas-, of elektriciteitsbedrijf en/of telefoon- of waterbedrijf.

Vraag om legitimatie

We drukken dan ook iedereen op het hart om altijd te vragen om legitimatie. Vraag desnoods ook of je een naam en telefoonnummer mag noteren en bel eventueel eerst dat nummer op alvorens mensen binnen te laten! Onze medewerkers hebben altijd een geldig legitimatiebewijs bij zich. Ze hebben enkel begrip voor uw eventuele argwaan en laten u graag zijn/haar legitimatie zien. En vooral: blijf altijd alert, laat dus niet zomaar iedereen binnen.