Ruim 60 nieuwe WaterSpaarders erbij!

13-10-2015

​Beleef ons water! biedt ook deze week nog volop leuke en inspirerende voor de diverse basisschoolleerlingen uit Assen. Zo stond gistermiddag in het teken van WaterSpaarders!

 “Word ook WaterSpaarder”

Warm water verspillen is energie verspillen. En energie verspillen heeft een grote impact op het klimaat en de natuur. Word daarom WaterSpaarder! luidt de oproep. En na de gastles van gistermiddag zijn er zeker weer 60 WaterSpaarders bijgekomen.

Na het zien van een korte introductiefilm over het effect van te lang douchen (energieverbruik) op onze aarde gingen de ruim 60 leerlingen flink geïnspireerd aan de slag om een pakkende tekst en/of tekeningen te maken voor een eigen shampoo-fles. Bedoeld om iedereen die thuis onder de douche stapt, eraan te helpen herinneren niet te lang te douchen. Zo wordt het dus een echte WaterSpaarders-fles!

IMG_0247

Waterbedrijf Groningen partner van WaterSpaarders

Wij verzorgden de gastlessen samen met de Missing Chapter Foundation, de organisatie achter WaterSpaarders. Diverse organisaties waaronder Enexis en WNF maar ook de Unie van Waterschappen en Vewin ondersteunen de actie WaterSpaarders. Daarbij zetten alle partners hun eigen expertise in om WaterSpaarders groter te maken. Gistermiddag waren er twee gastlesdocenten vanuit WNF en Enexis en wij deden actief mee. Zodat ook wij in de toekomst regionale WaterSpaarders-lessen kunnen verzorgen. Lees hier meer over WaterSpaarders >>