Smaaktest en Waterkwiz bij Jeugdwatercongres in Assen

09-06-2015

Jeugdwatercongres_2015_Waterbedrijf_Groningen

Afgelopen vrijdag 5 juni 2015 was Waterbedrijf Groningen aanwezig op het Jeugdwatercongres in het provinciehuis Drenthe in Assen. Ruim 100 leerlingen hadden een concrete wateropdracht uitgewerkt en presenteerden hun adviezen deze ochtend aan de diverse opdrachtgevers en de vakjury.

Smaaktest best lastig
Tussen de presentaties door konden de leerlingen met diverse (water)bedrijven en opleidingen kennismaken. Wij daagden ze uit met de smaaktest flessenwater/kraanwater: proef jij het verschil? De leerlingen deden enthousiast mee, ervan overtuigd dat ze de twee watertjes van elkaar konden onderscheiden….

Maar nee, de meesten proefden nagenoeg geen verschil en de uitslag was net zo vaak goed als fout. En dat terwijl het verschil in prijs zo groot is. Je betaalt een slordige € 1,50 voor 1000 liter drinkwater, en dat komt dan ook nog eens gewoon overal uit de kraan. Het is dus eigenlijk veel slimmer om water uit de kraan te drinken in plaats van water uit een fles(je) te kopen.

Winnaars van de waterkwiz
Door vervolgens ook nog mee te doen met de Waterkwiz maakten de leerlingen kans op een eigen Dopper waterfles. Ook dit bleek best nog lastig, zo bleek uit de vele antwoorden. Uit de juiste inzendingen hebben we inmiddels vijf prijswinnaars getrokken.

En de winnaars zijn..

  • M. Boelkens, Groningen
  • Christiaan, Hoogezand
  • E. Blont, Marum
  • T. Rijzinga, Groningen
  • J. Peter, Niehoeve

We wensen alle winnaars veel plezier met deze duurzame waterfles! De prijs wordt per post toegestuurd.

Antwoorden op de Waterkwiz
Benieuwd naar de juiste antwoorden op de quizvragen? Neem dan een kijkje op onze Facebookpagina Wotter uut Grunn.