Start Tusschenwater mét fietsexcursie

07-10-2016

Vrijdag 14 oktober gaat het project Tusschenwater officieel van start. Directie en bestuurders van de projectpartners zijn aanwezig voor een officieel moment, aansluitend gaan we op fiets het gebied in voor een excursie.

Waterwinning, waterberging en natuur
Water, waterwinning en natuur krijgen straks alle ruimte in Tusschenwater bij de Groeve. Met de herinrichting van dit gebied wordt ook het laatste deel van het Hunzedal een mooi en natuurlijk moerasgebied. Waterbedrijf Groningen is het afgelopen jaar al gestart met de eerste voorbereidingen; winputten verplaatsen en momenteel zijn we bezig met het leidingwerk in het veld. Zodat de uitvoering van Tusschenproject straks ook van start kan gaan.

Op vrijdag 14 oktober krijgt Tusschenwater speciale aandacht tijdens een officieel moment en aansluitend gaan we met belangstellenden op de fiets het gebied in om te vertellen over de verschillende werkzaamheden.

Kick-off met fietsexcursie als activiteit tijdens Week van ons water
De officiële start inclusief fietsexcursie staat ook gepland als activiteit tijdens de Week van Ons Water. Centrale thema van de Week van Ons Water is dit keer ‘waterveiligheid’; waterberging draagt hier aan bij. En in De Oostermoer (lokale krant Zuidlaren e.o.) staat deze week een paginagrote advertentie over de kick-off met fietsexcursie.

Wilt u ook mee?
Kijk dan hier voor de officiële uitnodiging met tevens informatie over hoe u zich kunt aanmelden. Meer algemene informatie over Tusschenwater is hier te vinden: http://www.hunzeenaas.nl/werk-in-uitvoering/Paginas/Tusschenwater.aspx