Strunen voor Water for Life

10-09-2015

Wandelen door het coulisselandschap van het Groninger Westerkwartier. De deelnemers van de Abel Tasman Struuntocht staat dat komende zaterdag 12 september 2015 te wachten. Deze wandeltocht van ongeveer 25 kilometer voert hen langs Lutjegast via Kornhorn, Boerakker en Grootegast weer terug naar Lutjegast..

De tocht wordt voor de vierde keer georganiseerd en heeft inmiddels de nodige bekendheid verworven doordat er veel aandacht is voor verrassende kunst en cultuur onderweg! Het thema van de Abel Tasman Struuntocht dit jaar is water. Alle pleisterplaatsen zijn aangekleed rondom dit thema en langs de route staan watertappunten van Waterbedrijf Groningen. Deelnemers kunnen hier vers water tappen met hun eigen flesje of bidon.

Water for Life

De Struuntocht zamelt dit jaar geld in voor Water for Life. Deze stichting maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen ter wereld. Schoon drinkwater is namelijk niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Deelnemers van de Struuntocht kunnen geld doneren in een speciale wensput. Ook is een cd uitgebracht met zogenaamde struunnummers, waarvan de helft van de opbrengst naar Water for Life gaat.

Kijk hier voor meer informatie over de Abel Tasman Struuntocht.

struun