Tijdens #wereldwaterdag superinteressante rondleiding Nationaal Park Drentsche Aa

16-03-2018

Aanstaande donderdag, 22 maart, is het wereldwaterdag! Een mooie gelegenheid om alles te horen over drinkwater en de natuur. Van 13:30 tot 16:30 uur geeft gids Andre Brasse van IVN een rondleiding in Nationaal Park Drentsche Aa.

Al van oudsher halen we ons dagelijkse drinkwater ‘gewoon’ uit de natuur. Zo is de Drentsche Aa bijvoorbeeld al sinds 1879(!) een belangrijke bron voor drinkwater. En dat kan alleen als de beek schoon is. En dat is precies wat de Drentsche Aa onderscheidt van veel andere beken in Nederland. Behalve als bron voor drinkwater is de Drentsche Aa ook van groot belang voor de natuur met alle planten en dieren die hierin voorkomen.

Door deel te nemen aan deze excursie ervaart u hoe hecht de relatie tussen water(winning) en natuur(beheer) is, ontdekt u de prachtige natuur rond de beek én ziet u waar uw drinkwater – van bron tot tap – vandaan komt. Water uit de kraan, dat is niet overal even vanzelfsprekend. Wereldwaterdag is een initiatief van de Verenigde Naties om waterbeheer, watermanagement en de (drink)waterproblematiek in de schijnwerpers te zetten.

Locatie en praktische informatie vindt u hier:

http://www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/@122678/drentsche-aa-bron/