Trots op gezinsuitbreiding bij zeearenden-paartje

10-05-2017

In het Groninger deel van het Hunzedal, rond het Zuidlaardermeer, is voor het eerst een jonge zeearend geboren! Een prachtprimeur voor de provincie Groningen en een mooi, zichtbaar resultaat van alle gezamenlijke inspanningen om water en natuur hier alle ruimte te geven. 

Het is een bijzonder gebied: natuur en waterwinning worden hier gecombineerd met landbouw en recreatie, en dat alles in een directe omgeving van een grote stad. Ook Waterbedrijf Groningen is al van oudsher in dit gebied aanwezig met haar drinkwaterlocatie Onnen. Het beschermen van de bronnen voor drinkwater en goed natuurbeheer is voor ons dan ook een volstrekt natuurlijke combinatie. Hierin is Stichting Het Groninger Landschap reeds jaren ook een belangrijke en natuurlijke partner voor ons.

Trots op gezinsuitbreiding!

Waterbedrijf Groningen is er erg trots op dat deze gezamenlijke zorg voor water en natuur er voor heeft gezorgd dat ook de zeearend zich inmiddels graag ophoudt in het gebied. Zo graag zelfs dat dit heeft geleid tot deze mooie gezinsuitbreiding! Wat je noemt een mooie maar vooral natuurlijke bekroning!