Tusschenwater: blikvanger in het landschap

18-10-2016

Afgelopen vrijdag 14 oktober ging het samenwerkingsproject Tusschenwater met een officieel tintje van start. In het bijzijn van circa 65 gasten (genodigden, omwonenden en belangstellenden) lieten directie en bestuurders van de projectpartners deze middag letterlijk “Tusschenwater” verrijzen, door de letters op de juiste plek te plaatsen. Tusschenwater staat nu als mooie blikvanger in het landschap! Aansluitend ging iedereen mee op fietsexcursie om het gebied én de Tusschenwaterplannen te ontdekken en te verkennen.

Ontdekkingstocht tijdens fietsexcursie:
water, waterwinning en natuur krijgen straks alle ruimte in Tusschenwater
Het herinrichtingsproject zorgt ervoor dat de functiecombinatie van winning en –berging mogelijk wordt, waarbij er ook alle ruimte is voor natuurontwikkeling. Zodat ook het laatste deel van het Hunzedal uiteindelijk een mooi en natuurlijk moerasgebied wordt. Tijdens de fietstocht (verdeeld over twee groepen) stonden de projectpartners op bepaalde plekken af en toe even letterlijk even stil bij Tusschenwater: om toe te lichten wat er straks vanuit het projectplan wordt uitgevoerd en hoe het landschap er dan uit komt te zien.

Waterbedrijf Groningen is afgelopen voorjaar al gestart met de uitvoering van ons aandeel in het projectplan, waaronder het verplaatsen van winputten. Zodra wij klaar zijn met onze werkzaamheden in het veld kan de uitvoering van Tusschenwater starten. Vanaf eind 2017 is het Hunzedal dan een moerasgebied rijker!

tusschenwater-5

tusschenwater-6

tusschenwater-11

tusschenwater-10