Update kookadvies Regattaweg

03-02-2018

Vrijdagochtend werd tijdens graafwerkzaamheden onze waterleiding geraakt. De leiding is gerepareerd en sinds gistermiddag heeft iedereen weer water. Voor de bewoners geldt sinds gistermiddag wel een kookadvies: we adviseren klanten het water voor consumptiedoeleinden (eten, drinken, flessenvoeding e.d.) eerst drie mintuten te koken. Het kookadvies geldt alleen voor de bewoners/bedrijven die gisteren een kookadvies kaartje hebben ontvangen.

Kookadvies blijft van kracht

Het kookadvies blijft ook vandaag -zaterdag (incl. de nacht)- nog van kracht. Uit onderzoek blijk dat de kwaliteit van het water nog niet voldoet aan de betrouwbaarheidseisen. De kwaliteit en betrouwbaarheid van het water staat voor ons altijd voorop. We adviseren zodoende de klanten om ook vandaag, zaterdag 3 februari, het water voor consumptiedoeleinden (eten, drinken, flessenvoeding e.d.) eerst drie mintuten te koken. Voor het douchen of wassen zijn geen speciale maatregelen nodig.

Maatregelen (update van 17.00 u.)

De onderzoeksresultaten van zaterdagmiddag tonen aan dat de waterkwaliteit weliswaar is verbeterd, maar de kwaliteit voldoet nog niet volledig aan de eisen. De leiding wordt daarom nogmaals extra doorgespoeld, waarna we de waterkwaliteit opnieuw laten onderzoeken. We verwachten zondagochtend de nieuwe resultaten.

Het kookadvies blijft van kracht totdat u door ons wordt geïnformeerd dat het kookadvies is opgeheven. Zodra we aan de hand van kwaliteitscontroles kunnen vaststellen dat het water weer volledig betrouwbaar informeren we de klanten hierover via een groene kaart in de brievenbus.

Altijd vervelend:  geen water en/of kookadvies

We beseffen ons altijd terdege dat tijdelijk geen water en/of een kookadvies voor ongemak zorgt. We doen ons uiterste best om het ongemak zo veel mogelijk te beperken en streven er naar dat het water zo snel mogelijk weer 24/7 betrouwbaar uit de kraan zal stromen. Onze excuses voor het ongemak.