Verrukkelijk onkruid

12-03-2015

De winnares van onze Verrukkelijk Onkruid Campagne, Cinde de Jonge, heeft tijdens de voorjaarsmarkt in Assen bij Tuinland een leuke stand; Lente kriebels, iedereen de tuin in!

De confrontatie met onkruid, of eigenlijk… wilde planten die groeien op plekken waar ze niet gewenst zijn. Menig tuinder laat zich al snel verleiden tot de gifspuit of de dode tegeltuin. Het lijkt onderhoudsvriendelijk op korte termijn maar heeft verstrekkende gevolgen voor de biodiversiteit en de waterhuishouding. Wilde planten, onkruiden voor sommigen… leer ze waarderen of kies andere, meer natuurvriendelijke methodes om ze onder controle te krijgen.

Laat je inspireren

Op de voorjaarsmarkt  zaterdag 14 maart van 10 tot 16 uur in Tuinland Assen kun je hier meer over te weten komen. Door informatie te krijgen en door te proeven. Sommige wilde planten zijn goed eetbaar en zorgen voor culinaire verrassingen in de keuken. Met andere woorden… Eat your enemy!

Belang van schoon drinkwater

Wist u dat de Drenthscha AA zo schoon is dat wij er drinkwater uit kunnen winnen? Dat is echter niet vanzelfsprekend en vraagt voortdurende aandacht van ons, maar ook van andere partijen. Bestrijdingsmiddelen spoelen bijvoorbeeld van uw straatje het riool in. Weg is het dan niet, want de middelen blijven, zelfs na een grondig zuiveringsproces, achter in het gezuiverde afvalwater. Dat uiteindelijk terugkomt in het water in de sloot en door kan sijpelen naar het grondwater. En juist dit grondwater is de bron van ons drinkwater! Gelukkig zijn er andere manieren om onkruid uit de tuin te verwijderen. Lees hier meer over.