Werkzaamheden leidingnet Oude Pekela

19-11-2014

Waterbedrijf Groningen voert werkzaamheden uit aan het leidingnet in de omgeving van de watertoren in Oude Pekela. De bestaande transportleidingen van en naar de watertoren worden afgekoppeld, en een nieuwe waterleiding wordt aangelegd en doorverbonden op het bestaande leidingnet.

Werkzaamheden van 24 november t/m 19 december

De werkzaamheden starten maandag 24 november en duren tot circa 19 december 2014. Als gevolg hiervan hebben inwoners van Veendam, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Winschoten e.o. kans op minder druk en/of troebel water.

Wanneer kans op minder druk en/of troebel water?

Op basis van de werkplanning kunnen we vooraf aangeven wanneer welk gebied kans heeft op minder druk en/of troebel water:

  • Oude Pekela, Blijham e.o. kans op minder druk en/of troebel water op 3/4 december
  • Nieuwe Pekela, Veendam e.o. kans op minder druk en/of troebel water op 10/11 december
  • Veendam, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Blijham, Winschoten e.o. kans op minder druk en/of troebel water op 18/19 december

Kan deze planning nog wijzigen?

Ja. De planning kan tijdens de uitvoering door (onvoorziene) omstandigheden altijd nog iets wijzigen. De meest actuele stand van zaken omtrent onze werkzaamheden vindt u op onze site bij Klantenservice > Waar zijn we aan het werk? Houd dus vooral onze site ook goed in de gaten.

Troebel water uit de kraan, en nu?

Troebel water, vaak bruinachtig van kleur, ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid. Als het water troebel is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het troebele water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat vervolgens het water goed doorstromen totdat het weer helder is, zie ook waterbedrijfgroningen.nl/troebelwater.