Werkzaamheden Westerkwartier en Hoogkerk

14-04-2016

Maandagavond 18 april 2016 voert Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit aan het leidingnet. Door deze werkzaamheden hebben inwoners uit het Westerkwartier en Hoogkerk op maandag 18 april tussen 23.00 en 02.00 uur ’s nachts kans op enkele minuten (zeer) lage druk op de waterleiding en/of troebel water.

Lage waterdruk of troebel water?

Door de werkzaamheden is het mogelijk dat er maandagnacht een aantal keren enkele minuten geen tot weinig water uit de kraan komt. Wij adviseren geen (af) wasmachines te gebruiken tijdens de aangegeven tijd. Daarnaast is het mogelijk dat er troebel water uit de kraan komt. Troebel water ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid. Als het water troebel, bruinachtig van kleur is, kunt u het beste op dat moment de kranen in huis dichthouden. Na een half uur is het bruine water meestal uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat vervolgens het water goed doorstromen totdat het weer helder is.

Hydrofoor- en/of sprinklerinstallatie

Maakt u gebruik van hydrofoor-  en/of sprinklerinstallaties? Door de eventuele drukschommelingen bestaat de kans dat dit soort installaties storingen melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten.