Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Drentsche Aa: ’the movie’

Water drinken uit de Drentsche Aa

De Drentsche Aa is al sinds 1879 een belangrijke bron waaruit veel Groningers hun water drinken. Dat deze beek zo schoon is dat er drinkwater van kan worden gemaakt is uniek! Maar ook het Drentsche Aa-gebied zelf is uniek; een nationaal park én nationaal landschap! Kortom, genoeg redenen om de Drentsche Aa eens centraal te stellen in een eigen serie: “Water drinken uit de Drentsche Aa”.

Deze serie is gemaakt in opdracht van het Uitvoeringsprogramma Drentsche Aa: een samenwerkingsverband waarin provincie Drenthe, waterschap Hunze en Aa’s en Waterbedrijf Groningen samen met omliggende gemeenten, bedrijven, agrariërs én inwoners zich hard maakt voor het behoud van een schone bron Drentsche Aa.

Aflevering 1: Hoe lekker vindt men kraanwater? En hoe zorgen we met elkaar dat de kwaliteit van dit water ook in de toekomst betrouwbaar blijft?

Aflevering 2: Samen met veel partijen doen we ons best om de kwaliteit van het drinkwater dat we halen uit de Drentsche Aa, zo goed mogelijk te houden. Maar wat kan je zelf doen? Wij geven tips hoe je je tuin onkruidvrij kunt houden, zonder te hoeven spuiten.

Aflevering 3: Wat doen boeren om de kwaliteit van onze drinkwaterbronnen hoog te houden? Op diverse manieren en met verschillende maatregelen zetten agrariërs zich op duurzame wijze in. En mét effect, zo wijst de frequente monitoring uit.

Aflevering 4: Hoe kun je met milieuvriendelijke onkruidbestrijding een bijdrage leveren aan schoon water? We gaan we op pad met een ecologische hovenier die bedrijfsterreinen op een duurzame manier onderhoudt en we laten zien dat je met onkruid de meest verrukkelijke gerechten kunt maken.

Aflevering 5: “Als ik hier in de beek spuug, komt het dan morgen bij mijn vriendje uit de kraan?” In deze laatste aflevering besteden we aandacht aan de natuur in het gebied. We kijken wat er in en rond het water allemaal leeft, en hoe belangrijk is om het gebied mooi en schoon te houden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.