Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Loop eens een waterwandeling

We zijn trots op het feit dat we onze bron altijd maar weer ‘gewoon’ uit de natuur kunnen halen! We zijn immers afhankelijk van onze natuur en milieu als het gaat om de kwaliteit en kwantiteit van het oppervlakte- en grondwater. Het beschermen van onze drinkwaterbronnen en goed natuurbeheer is voor ons dan ook een volstrekt logische en natuurlijke combinatie. Het levert bovendien unieke natuurgebieden op.

Loop eens een waterwandeling!

Door eens te gaan wandelen in een waterwingebied ervaart u hoe hecht de relatie tussen waterwinning en natuurbeheer is en ontdekt u tot welke prachtige natuur die zorg voor water en natuur kan leiden.

Westerwolde (Gr)

Een mooie kans om eens kennis te maken met het verrassend veelzijdige en vriendelijke landschap van het Groningse Westerwolde. Deze wandelroute, de zogeheten Renneboomroute, loopt door de Sellingerbossen van Staatsbosbeheer. Dit bosrijk gebied is tevens een waterwingebied van Waterbedrijf Groningen, wat onder andere een reeks pompputten aan de rand van het bos. Vanuit Sellingen levert Waterbedrijf Groningen drinkwater aan een groot deel van de inwoners van zuidoost-Groningen.

Breevenen (Dr.)

Sinds eind 2015 hebben Waterbedrijf Groningen en Waterleidingmaatschappij Drenthe hun leidingnetten gekoppeld. Via een nieuw aangelegde koppelleiding levert WMD nu ook drinkwater aan het voorzieningsgebied Sellingen van Waterbedrijf Groningen. Dit water is onder andere afkomstig uit het waterwingebied Breevenen. Dit prachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door een weids open landschap, en door de combinatie van waterwinning en natuurontwikkeling kan de wandelaar er een diversiteit aan planten en dieren tegenkomen. Bekijk hier de Waterwandeling Breevenen (Dr.))

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.