Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Vijf tips om water te besparen in de tuin

Het zonnetje nodigt ons uit om te genieten van dit heerlijke weer. En bij regelmatig zon en minder regen, gebruiken we meer water uit de kraan. Om bijvoorbeeld de plantjes water te geven of zwembadjes te vullen maar hoe ga je met dit mooie weer slim en zuinig om met kraanwater? Wij geven vijf makkelijk tips!

1. Water uit de regenton

Een kwartier sproeien kost 100 liter water. Door een regenton neer te zetten en het hele jaar door te gebruiken, bespaar je drinkwater.

2. Wacht op de regen

Bij droogte wordt gras bruin. Dat is normaal bij hitte en weten ze al jaren in Frankrijk en Spanje. Bij sproeien verdampt het water vaak gelijk. Geen paniek, want na een regenbuitje wordt het vanzelf weer groen!

3. Grond opharken

Wist je dat de grond opharken en hakken even goed is als tweemaal sproeien? Hierdoor breek je de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. En dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen.

4. Besproei je tuin niet als de zon erop schijnt

Overdag water geven heeft geen zin; op warme dagen verdampt het meeste water gelijk weer.

Is het heel droog of hebben we te maken met tropische temperaturen?  Beperk dan het ‘niet-noodzakelijk watergebruik’ tussen 06.00 en 09.00 en tussen 18.00 en 22.00. Anders kunnen er problemen ontstaan met de waterdruk

5. Train je planten

Probeer je planten steeds minder vaak water te geven, totdat je het nog maar één keer per week hoeft te doen. Zo houden ze water langer vast en houden ze het straks langer vol in de zomerhitte.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.