Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Vijf tips om water te besparen in huis

Slim omgaan met water is belangrijk voor de toekomst van ons drinkwater, maar het is ook nog eens makkelijk en leuk! Daarom geven wij vijf tips om water te besparen in huis. Zo heb je de #ikbespaar5liter zo gehaald!

1. Een minuutje korter douchen

Per minuut gebruik je tijdens het douchen bijna 8,5 liter. Gemiddeld douchen we 8 minuten, dat betekent dus al snel 70 liter water per douchebeurt. Douche een minuutje of twee korter. Of zet de kraan even uit te tijdens het inzepen. Dat scheelt water én energie!

2. Draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen

Het lijkt misschien niet zoveel, maar wanneer we de kraan aan laten staan tijdens het tandenpoetsen spoelt er zo 3 liter water door de gootsteen. Even de kraan dichtdraaien zorgt er dus voor dat we minder drinkwater hoeven te verspillen.

3. Gebruik de bespaarknop op de toilet

Wist je dat we zo’n 35 liter water gebruiken om het toilet door te spoelen? Een normaal spoeltoilet gebruikt ongeveer 6-8 liter water per spoelbeurt. Dat is gemiddeld 30-40 liter water per persoon per dag. Door de juiste spoelknop op het juiste moment te gebruiken valt er veel water te besparen. Tot wel 50 procent per keer! Oftewel, kleine boodschap, kleine knop.

4. Check je waterverbruik

Hoeveel water gebruikt je eigenlijk? Check hier of je waterverbruik!

Tip 3: Check je waterverbruik

5. Vervang lekkende en druppelende kranen

Lekken zijn echte watervreters! Je verwacht het misschien niet, maar een lekkende kraan kost wel duizenden liters per jaar. Spot de lekkende kraan en bespaar liters water!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.