Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Storingen & werkzaamheden

Storing melden?

U kunt een storing 24/7 doorgeven via (050) 3 688 688. Kies optie 1.

Direct melden

Gebied

Tuinbouwstraat
Rijskampenstraat
Akkerstraat
Moesstraat
Veldstraat
Bergstraat
Kerklaan
Tuinbouwdwarsstraat
Zwarte weg
Koolstraat
Noorderdwarsstraat

Omschrijving

Er is op dit moment een storing in de waterlevering. Helaas is de aard, duur en omvang van de storing nog niet bekend. Houd u voor meer info onze website in de gaten. Waarom kunnen we niet direct vertellen wat er aan de hand is? Na een of meer meldingen gaan onze monteurs op pad om poolshoogte te nemen. Afhankelijk van waar zij zijn, en waar de storing is, en hoe druk het is op de weg, kan het dus even duren voordat ze ter plekke zijn. Soms is het niet direct duidelijk wat er dan aan de hand is en moeten ze op onderzoek uit.

Gebied

Ploeg

Omschrijving

Vanwege een lekkage in de waterleiding is er tijdelijk geen of minder water. De reparatie is in volle gang. Als gevolg van deze werkzaamheden is er kans op troebel water uit de kraan. Troebel water is niet schadelijk voor de gezondheid. Als het water troebel is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het troebele water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Onze excuses voor de overlast.

Gebied

Petrus Campersingel

Omschrijving

Het doorverbinden van de hoofdleiding.

Gebied

Praediniussingel

Omschrijving

Ivm met uitvoering van het project op de Praediniussingel, voor het vervangen van de zinker thv de Museumbrug, zal Waterbedrijf Groningen op dinsdag 26-09 de nieuw gelegde leiding doorverbinden op de bestaande leiding op de Praediniussingel.

Gebied

Koningin Julianastraat
Koningin Wilhelminastraat
Oranjeplein
Prins Bernhardstraat
Prinses Beatrixstraat
Prinses Irenestraat

Omschrijving

Het doorverbinden van de nieuwe waterleiding op het bestaande net.

Gebied

Apoortenmolendrift
Astraat
Blekerstraat
Dwarsstraat
Lage der A
Pottebakkersrijge
Reitdiepskade
Sledemennerstraat
Verlengde Visserstraat
Westerbinnensingel
Westerhavenstraat
Westerkade
Westersingel

Omschrijving

Het plaatsen van een nieuwe afsluiter en het doorverbinden van de nieuwe drinkwaterleiding op de bestaande leiding. 

Gebied

Avebeweg
Schaapsbergweg

Omschrijving

Het koppelen van de nieuwe waterleiding aan de bestaande waterleiding

Gebied

Ruimtevaartlaan en de Pionier

Omschrijving

​Vervangen hoofdleiding en aansluitleidingen 

Gebied

Cantharel
Elfenbank

Omschrijving

Om de kwaliteit van het drinkwater en ons leidingnet te waarborgen voeren wij op 26-07 werkzaamheden uit aan ons leidingnet aan de Cantharel Blauwestad. Dat betekent voor u dat er op Maandag 2-10 van 10:00 tot 14:00 geen water uit de kraan komt.Wij adviseren u om:Uit voorzorg van te voren voldoende drinkwater (voor consumptiedoeleinden) in voorraad te hebben en tijdens de genoemde periode uw (af)wasmachine niet te gebruiken.Door de werkzaamheden is er kans op troebel water. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Laat na afloop van de werkzaamheden het water doorlopen tot de bruine kleur verdwenen is. U kunt het nog niet helemaal heldere water overigens prima gebruiken voor uw planten.Maakt u in uw woning of pand gebruik van drukverhoging (hydrofoor)- en/of sprinklerinstallaties? Door de eventuele drukschommelingen kan dit soort installaties storingen melden. Dit kan verholpen worden door de installatie te resetten en/of hiervoor de huisbaas en/of woningstichting te bellen. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact op met onze afdeling Klantenservice via telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 1).Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begripMinder weergevenOm welk gebied/straat/straten gaat het:

Gebied

Kerkstraat 3
Molenstraat 5 - 23
Voorstraat 43, 45 en 47
Zuiderstraat 2 - 12

Omschrijving

Ingreep in waterleiding tbv nieuwe aansluiting HL Molenbastion

Gebied

Praediniussingel en Sluiskade

Omschrijving

​Aannemer GMB Services gaat in opdracht van Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uitvoeren aan de drinkwaterleiding in de stad Groningen. Een zinker (drinkwatertransportleiding onder de waterbodem) zal met behulp van een speciale techniek voorzien worden van een nieuwe binnenleiding. Dit is nodig, zodat Waterbedrijf Groningen u ook in de toekomst kan blijven voorzien van een betrouwbare waterlevering. De zinker ligt tussen de Sluiskade en de Praediniussingel. Hieronder lichten we de werkzaamheden kort toe en wat u hier eventueel van kunt merken.WerkzaamhedenDe werkzaamheden vinden plaats van week 34 t/m week 45 (21 augustus t/m 10 november). Het werkt bestaat globaal uit de volgende stappen:Ontgraven en onderbreken van de zinker in de Sluiskade en de Praediniussingel.Het inmeten en reinigen van de zinker vanaf beide kades.Het inwendig renoveren van de zinker door daar een ‘kous’ in aan te brengen en doorverwarming uit te laten harden tot een kunststof buis.Het renoveren van ca. 50 m. waterleiding langs de Praediniussingel door WaterbedrijfGroningen zelf.Het opnieuw koppelen van de zinker aan het leidingnet.Het weer in bedrijf stellen van de zinker en aansluitende leidingen.Wat merkt u van de werkzaamhedenDe diverse werkzaamheden veroorzaken verkeershinder. Gedurende de uitvoeringsperiode is een deel van de Sluiskade afgesloten, evenals een deel van de Praediniussingel. Er worden omleidingsroutes aangegeven. De westzijde van de Praediniussingel wordt voor het doorgaand verkeer afgesloten. Dit verkeer wordt via de Ganzevoortsingel omgeleid. Bestemmingsverkeer voor de westzijde van de Praediniussingel kan daar vanaf het Emmaplein komen. Dit gedeelte van de singel wordt tweerichtingsverkeer.De Sluiskade wordt afgesloten tussen de Westerkade en de Steenhouwerskade. Fietsers en voetgangers kunnen de afsluiting nog passeren via het naastgelegen parkje. Bestemmingsverkeer voor de gebouwen aan de Steenhouwerskade kunnen vanaf de Westerhaven in- en uitrijden. Het eenrichtingsverkeer op de Steenhouwerskade wordt opgeheven.Duur van de werkzaamhedenDe werkzaamheden zullen gedurende ca. 10 weken plaatsvinden. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07:00 en 16:00. Er zal een week zijn dat er werkzaamheden ‘s nachts doorgaan. 

Gebied

Spaanse Aakstraat
Bremstraat
Kastanjelaan
Abeelstraat
Eikenlaan
Magnoliastraat
Moesstraat

Omschrijving

​Momenteel zijn wij bij u in de wijk bezig met een grootschalig saneringsproject.Hierdoor kan het voorkomen dat de waterlevering tijdelijk wordt onderbroken.Wanneer de waterlevering bij u wordt onderbroken zult u hiervan tijdig op de hoogte worden gebracht.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.