Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Richtlijnen graafwerk

Bedachtzaam aan het werk in de ondergrond staat bij ons hoog in het vaandel. Zodoende hebben we ook onze eigen richtlijnen opgesteld. Voor derden voor het werken in de nabijheid van onze ondergrondse infrastructuur en/of van onze deelnemingen.

Schade liever voorkomen

Doel van deze beheerrichtlijnen is om onze ondergrondse infrastructuur veilig te stellen. In geval van graaf, aanplant en/of andere werkzaamheden in de nabijheid van ons leidingnet is het immers voor alle betrokken partijen een gezamenlijke zorg om zorgvuldig te handelen en mogelijke schade te voorkomen. Dit is in wederzijds belang, maar zeker ook in het belang van de burger, de klant.

In geval van voorgenomen werk is het daarom raadzaam dat deze beheerrichtlijnen in een zo vroeg mogelijk stadium worden besproken door de betrokken partijen, en worden meegenomen bij de voorbereiding en de uitvoering van het werk.

In geval van twijfel over de te nemen (voorzorgs)maatregelen, neem dan contact op met de Toezichthouder van Waterbedrijf Groningen via (050) 368 86 88. Lees hieronder onze ‘Beheerrichtlijnen’ of onze ‘Instructiekaart zorgvuldig graven’.

Waar moet u rekening mee houden als u gaat graven

Bedachtzaam aan het werk in de bodem is voor ons heel belangrijk. Immers als u een waterleiding raakt, kunnen de gevolgen groot zijn voor mensen, bedrijven en zorginstellingen. Daarom hebben we ook onze eigen richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen gelden voor het werken in de buurt van ons ondergrondse waterleidingnet en/of die van onze deelnemingen, zoals graven in de buurt van het warmtenet.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.