Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Techniek

Onze collega’s in het werkveld Techniek zorgen ervoor dat het water gewonnen, gezuiverd en geleverd wordt. Heb je kennis en kunde in civiele techniek, infra, omgevingsmanagement, assetmanagement, procesautomatisering, werktuigbouw, elektrotechniek of procestechnologie? Dan kan jij van groot belang zijn voor de klanten van Waterbedrijf Groningen.

Werkveld Techniek

Via vijf productielocaties levert Waterbedrijf Groningen aan ruim 575.000 klein- en grootverbruikers 44 miljard liter drinkwater. De productielocaties zijn te vinden in de plaatsen De Punt, Onnen, Nietap, de Groeve en Sellingen. Van al het geleverde water komt ruim 7 miljard liter uit de Drentsche Aa. De rest is afkomstig van grondwater uit waterwinningsgebieden. De totale lengte van de hoofdwaterleidingen in ons distributienet bedraagt 5115 kilometer leiding; dat is te vergelijken met de afstand Groningen-Dubai. Er is dus iedere dag wel iets te doen!

Bekijk de video: Werken aan de Bron - Dennis Smit, Distributiemonteur

Onze monteurs

Om het drinkwater van een goede kwaliteit 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de klant uit de kraan te laten stromen zijn goede leidingen en vakkundige monteurs nodig. Onze monteurs beheren het waterleidingnet vanaf het pompstation tot aan de watermeter bij onze klanten.

Opleiding in techniek

Ben jij gek op of met techniek? Kies dan voor de mbo-opleiding Allround Operationeel Technicus (niveau 4) op het Noorderpoort. Het mooie is: veel bedrijven in het Noorden zitten te springen om technisch personeel. Lees meer.

Een bron van inspiratie

Hoe ervaart Dennis Smit, Distributiemonteur, het werken aan de bron?

Lees meer

Procestechnici

Op onze zuiveringsstations maken we drinkwater van de beste kwaliteit. Daar werken onze procetechnici. Zij beheren de modernste zuiveringstechnieken die zorgen voor het schone drinkwater uit de kraan. De procestechnici zijn ook te vinden op de suppletie- en distributie pompstations. Op die stations zorgen we dat er altijd genoeg water beschikbaar is voor iedereen en dat het water met de juiste druk uit de kraan komt.

Bekijk de video: Werken aan de Bron - Stanley Fernando, Procestechnoloog

Meer dan drinkwater

Onze kerntaak is het produceren van schoon drinkwater. Maar we doen meer. Veel meer. Zo leveren we industriewater (op maat) voor North Water, watertechnologie via WLN en op het gebied van water en energie zijn tal van projecten in voorbereiding en uitvoering.

Een bron van inspiratie

Hoe ervaart Stanley Fernando, Procestechnoloog, het werken aan de bron?

Lees meer

Onze werkvelden

Momenteel zoeken we mensen die ons team willen versterken bij alle ontwikkelingen en projecten die spelen op het gebied van drinkwater, industriewater en duurzaamheid. Ben jij diegene die we zoeken?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.