Communicatie meeloopstage

Ben jij voor september 2017 opzoek naar een derdejaars communicatiestageplek? Al eens aan Waterbedrijf Groningen gedacht? Waarschijnlijk niet. Dat vinden wij helemaal niet gek. Kraanwater is er namelijk altijd en overal. Toch kom je ons steeds vaker op allerlei festivals en (sport) evenementen tegen. Denk bijvoorbeeld aan het Bevrijdingsfestival, Keiweek of Noorderzon, de 4Mijl of de run van Winschoten. Wij streven er naar om 24 uur per dag 7 dagen in de week water te leveren. Bij jou thuis, maar ook op plekken waar dat nog niet vanzelfsprekend is. Lijkt het jou leuk om hier aan bij te dragen? Misschien is deze derdejaars communicatiestageplek dan iets voor jou!?

Stageplek
Gedurende je meeloopstage werk je als een volwaardig lid mee in ons team, waarbij we jou zoveel mogelijk laten kennismaken met het werkveld van een ‘allround’ communicatieadviseur. Denk o.a. aan  werkzaamheden waarbij je:
– als ‘huisjournalist’ onze werkzaamheden en sponsoractiviteiten opzoekt en hier foto’s en korte filmpjes maakt, die weer gebruikt worden voor onze website, intranet en social media;
– schrijf en redigeer je artikelen voor ons intranet en internet, maar ook het personeelsblad en nieuwsbrieven;
– laat je posters, advertenties, bouwborden en andere communicatiemiddelen ontwerpen in samen werking met ons reclamebureau;
– help je bij het inzetten van watertappunten bij scholen en/of bij evenementen in Groningen;
– organiseer je samen met één van ons in- en externe evenementen; zoals de Kerstborrel, opendagen, workshops en werkbezoeken;
– een lezersonderzoek uitvoert voor ons personeelsblad.

Verder betrekken we je waar mogelijk bij lopende zaken als projectcommunicatie, onze klantencommunicatie, woordvoering, crisiscommunicatie, omgevingsmanagement, enzovoorts. Kom je bij ons stagelopen dan ontvang je naast de ervaringen die je op doet ook maandelijks een stagevergoeding.

Communicatieteam
Ons communicatieteam bestaat uit vijf enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheden. We hebben een hoofd communicatie, drie communicatieadviseurs en een omgevingsmanager. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van alle corporate- en marketingcommunicatiezaken van Waterbedrijf Groningen. Ook verzorgen we dit voor onze “zusje” Waterlaboratorium Noord (WLN), North Water en Waterbedrijf Groningen Duurzaam bv.

Solliciteren?
Ben jij enthousiast, leergierig, zelfstandig en is schrijven jouw ding? Dan komen we graag met jou in contact! Stuur je reactie dan naar: mailto:vacatures@waterbedrijfgroningen.nl o.v.v. derdejaars communicatiestage.

Achtergrond Waterbedrijf Groningen
Waterbedrijf Groningen levert naast drinkwater, ook water op maat (industriewater) via North Water en watertechnologie via WLN. We willen Duurzaam zijn, met een hoofdletter D. Daarom zijn we bezig met het vinden van oplossingen voor energievraagstukken waarin water een rol speelt. Denk daarbij aan aardwarmte, restwarmte en warmte- en/of koudeopslag (WKO). We houden ons kortom zeer breed bezig met water.