Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Stanley Fernando

“Dit is die plek waarover ik mijn fietsvrienden altijd vertel, mijn vaste drinkplaats…”

Mijn werk: procestechnoloog

Ik sport meerdere malen in de week, dan is het dus belangrijk dat je veel water drinkt om je vochtbalans op peil te houden. Voor mij best speciaal dat ik in privé-situaties zo vaak te maken heb met een product waar ik dagelijks aan werk!

Voldoende water van onberispelijke kwaliteit

Werken aan de Bron is voor mij het voorzien in een basisbehoefte die voor iedereen heel vanzelfsprekend lijkt. Het is een prachtige, maar ook verantwoordelijke taak om ervoor te zorgen dat alle Groningers voldoende drinkwater van onberispelijke kwaliteit te krijgen. En daar komt heel wat bij kijken.

Flexibel, afwisselend en dynamisch

Als procestechnoloog is het mijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de zuivering van ons drinkwater goed gebeurt. Bijvoorbeeld dat we de juiste chemicaliën toepassen om het water te zuiveren, en met de juiste dosering. Ook houd ik me bezig met technologisch beheer en zuivering van de verschillende industriewaterlocaties. We leveren namelijk ook water aan grote bedrijven die een grote watervraag hebben voor hun bedrijfsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan Avebe, Kisuma, Nedmag. Daarnaast beoordeel ik de prestaties van onze installaties en coördineer ik het proces dat reststromen van drink- en industriewater goed worden afgevoerd. Voor al mijn werk is samenwerken met andere waterbedrijven, WLN en diverse afdelingen binnen ons eigen bedrijf een must. Dat maakt het een heel flexibele, afwisselende en dynamische baan.

Uitdagingen van de toekomst

Ik werk sinds 2015 bij de afdeling Technologie & Ondersteuning en heb me nog geen dag verveeld. Dat zal ook de komende jaren niet gebeuren met alle uitdagingen die op ons afkomen. De economie doet het goed en dat betekent dat de watervraag toeneemt. Meer bedrijvigheid, maar ook consumenten die meer water gebruiken. Met mijn collega’s van het waterbedrijf ga ik deze uitdagingen met plezier en gedrevenheid aan. Om er samen voor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende en schoon water geleverd kan worden aan iedereen die hierom vraagt!

Bekijk de video: Werken aan de bron - Stanley Fernando, Procestechnoloog

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.