Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Werken bij
Waterbedrijf
Groningen

Wij werken iedere dag aan een gezamenlijke missie voor Groningen. Samen zorgen we ervoor dat er ook in de toekomst genoeg betrouwbaar drinkwater is voor alle Groningers. Help je mee?

Onze vacatures

Water beweegt ons allemaal. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons dan ook een bron van inspiratie, energie en voldoening. Wij werken samen aan water voor nu én voor later. Om ons bij deze uitdaging te helpen, zoeken we mensen die ons team willen versterken op het gebied van drinkwater, industriewater en duurzaamheid. Ben jij diegene die we zoeken?

Jij bent goed in puzzelen. Sterker nog: jij bent er een ster in. Waarom dat belangrijk is? Omdat jij ervoor verantwoordelijk bent dat er een goede balans wordt gevonden tussen kwaliteit, tijd en geld.

 • 32-40
 • WO

Wil jij werken aan cijfers die er écht toe doen? Cijfers die een belangrijke voorwaarde zijn voor het kunnen blijven leveren van de primaire levensbehoefte aan de bijna 600.000 inwoners van Groningen; betrouwbaar drinkwater? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • 32-40
 • HBO of WO

Jij bent de Houdini onder de assetmanagers.

 • 32-40
 • HBO of WO

Jij houdt van afwisseling. Binnen én buiten werken.

 • 36-40
 • HBO

Jij geniet ervan als dankzij jouw beheersing van het industriewater productieproces al onze industriewaterklanten het water krijgen dat zij nodig hebben voor hun productieproces.

 • 40
 • MBO-4

Jij, wij, water

Schoon drinkwater leveren aan alle Groningers. Dat is wat we doen. Om dat te kunnen blijven doen, zullen we slim en bewust om moeten gaan met het kostbare water in onze regio. Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben we iedereen nodig; ook jou!

Werken bij Waterbedrijf Groningen

Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers helder en zuiver water uit de kranen komt. Nu én in de toekomst. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Het water dat wij leveren vindt haar oorsprong in zowel grond- als oppervlaktewater. Grondwater is afkomstig van het Drents Plateau. In waterwingebieden pompen we het op. De Drentsche Aa is de bron van het oppervlaktewater. Werken bij Waterbedrijf Groningen is dan ook letterlijk werken aan de bron. En dat geeft ons als medewerkers iedere dag weer een hoop inspiratie, energie en voldoening.

Ontmoet je toekomstige collega's

Benieuwd hoe onze collega’s hun werk ervaren bij Waterbedrijf Groningen? Ontmoet onze collega’s Dennis, Maaike, Stanley en Maartje in onderstaande video’s.

Distributiemonteur Dennis
HR-adviseur Maaike
Procestechnoloog Stanley
Teammanager Maartje

Over ons

Met ongeveer 235 medewerkers in vaste dienst en een relatief klein verzorgingsgebied behoren we niet tot de grootste waterbedrijven van Nederland. Toch zijn we zeer ambitieus. Behalve dat we elke dag aan de bron werken aan schoon, betrouwbaar en lekker drinkwater, buigen we ons ook over maatschappelijke vraagstukken rond volksgezondheid, natuurbehoud, duurzaamheid, bestuur, ruimtelijke ordening, werkgelegenheid en innovatie.

Kernwoorden die bij ons passen: nuchter, sympathiek en natuurlijk dichtbij. Onze cultuur is informeel en persoonlijk.

Werken over de grens

Medewerkers van Waterbedrijf Groningen hebben de mogelijkheid om voor korte of langere tijd in het buitenland te werken namens VEI, een initiatief van een aantal Nederlandse drinkwaterbedrijven. Een prachtige kans om je horizon te verbreden. Verschillende collega’s gingen het afgelopen jaar op missie in Afrika en Azië.

En er is meer...

Plezier en ontspanning vinden we belangrijk. Daarom bieden we naast je werk leuke extra’s:

 • Als je bij ons komt werken krijg je een Companypass waarmee je allerlei voordelen op leuke uitjes krijgt. Zo ga je bijvoorbeeld met korting naar de film, restaurants en naar de sauna.
 • We hebben een actieve personeelsvereniging waarmee je bijna iedere maand wel mee kunt op een originele activiteit.
 • Je passie voor water delen met jongere generaties? Onze collega’s geven regelmatig gastlessen op basisscholen in onze provincie. We hebben een mooi lespakket samengesteld voor groep 1 t/m 8.
 • Ook leuk: we hebben een aantal vakantiehuisjes op de wadden. Zo kun je er regelmatig even tussenuit (met een leuke korting)!
 • Wist je dat er wereldkampioenen bij ons werkzaam zijn? Een aantal van onze collega’s zijn wereldkampioen pijpfitten geweest en bereiden zich momenteel weer voor op het wereldkampioenschap in Amerika, bekijk hiervoor onderstaande video:

Een positieve bijdrage

Als organisatie willen wij een positieve bijdrage leveren aan onze omgeving. Dit doen we door drinkwater te leveren, de waterbelangen te beschermen en onze negatieve impact te verkleinen. Natuur is onze bron, door haar te beschermen zorgen we voor goed drinkwater nu en later.

‘Duurzaamheid gaat over veel meer dan alleen zonnepanelen’

Harmke Bol werkt als duurzaamheidsadviseur bij Waterbedrijf Groningen. Haar opdracht? Onze organisatie verder verduurzamen en toekomstig bestendig maken. Ontdek in dit interview met Harmke dat duurzaamheid veel verder gaat dan alleen zonnepanelen en een ID-buzzz. En hoe zij het werken bij Waterbedrijf Groningen ervaart.