Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Water for Life

Stichting Water for Life is een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder Waterbedrijf Groningen. Samen verbeteren wij de drinkwatervoorzieningen in lage inkomenslanden en krijgen mensen in arme wijken wereldwijd toegang tot water of een toilet, ieders eerste levensbehoefte. Help je mee?

Schoon drinkwater voor iedereen

Dat is de missie van Water for Life. Want stel je nu eens voor dat je niet altijd en overal toegang hebt tot betrouwbaar drinkwater. Dat je niet op ieder moment van de dag een glas water kunt drinken, geen toegang hebt tot toiletten of andere goede sanitaire voorzieningen, en niet genoeg water hebt om voedsel te kunnen verbouwen. Voor ons is dat onvoorstelbaar, maar ruim 884 miljoen mensen leven in deze harde realiteit. En zelfs 2,4 miljard mensen leven zonder toiletten of andere goede sanitaire voorzieningen.

Gezamenlijk initiatief

Water for Life is een stichting van drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML en Waterbedrijf Groningen. Samen verbeteren we de drinkwatervoorzieningen in lage inkomenslanden.

Internationale projecten

Water for Life zet internationale projecten op die zich richten op het bieden van betrouwbaar water in gebieden waar de watervoorziening niet zo is ontwikkeld als bij ons. Dit wordt georganiseerd via VEI, waar regelmatig ook collega’s van Waterbedrijf Groningen hun kennis en expertise voor inzetten. Waterbedrijf Groningen doneert jaarlijks 0,5% van haar omzet aan VEI.

Help je mee?

Door de samenwerking met de Nederlandse drinkwaterbedrijven gaat 100% van jouw bijdrage naar de projecten en gaat Water for Life aan de slag. Zij leggen waterleidingen aan, bouwen tappunten en toiletten en verzorgen trainingen over hygiëne. Al met 5 cent per dag help je een persoon aan duurzame toegang tot drinkwater of een toilet. Mensen in arme wijken worden, net als jij, klant van een waterbedrijf. Hierdoor hebben zij nu en in de toekomst toegang tot betaalbaar en veilig drinkwater.