Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Over drinkwater

Schoon en betrouwbaar drinkwater is sinds 1879 de basis van onze bedrijfsactiviteiten. Wat is er allemaal nodig om schoon, lekker en betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen?

Van bron tot kraan

Grondwater vormt de basis voor de bereiding van uw drinkwater. Dit is afkomstig van het Drents Plateau. In waterwingebieden pompen we het op. Maar behalve grondwater maken we ook gebruik van oppervlaktewater uit de Drentsche Aa.

Lees verder

Waterkwaliteit

Geen levensmiddel in ons land staat onder strengere controle dan drinkwater. Wilt u weten wat de samenstelling van uw drinkwater is? Dan kunt u hier de kwaliteitsgegevens in uw postcodegebied opvragen.

Lees verder

Hoe hard is uw drinkwater?

De hardheid van het drinkwater in de provincie Groningen varieert van 8 ºD tot 12,5 ºD.
Als u uw postcode intypt tonen we u de maximale hardheid in uw straat. De waarde kan namelijk variëren, omdat het drinkwater in uw gebied mogelijk afkomstig is van verschillende productielocaties.

Lees verder

Ons water en de natuur

Het drinkwater dat bij u uit de kraan komt, is uit de grond of de rivieren gepompt, gezuiverd en komt na gebruik weer terug in de natuur. We lenen dat water dus van de natuur. Hoe gaan wij ermee om?

Lees verder

Zuinig op ons water

Als de temperatuur stijgt, dan stijgt ook het waterverbruik. Dat komt omdat we op warme dagen extra douchen, de tuin vaker sproeien en zwembadjes voor kinderen vullen. We verbruiken al gauw vele tientallen liters per dag extra. Als er op bepaalde momenten sprake is van extreem watergebruik, dan kan de waterdruk verminderen. Daarnaast is de grond, ondanks dat er af en toe flink wat regen valt, al behoorlijk droog.

We vragen u daarom juist nu slim om te gaan met water. Minder lang douchen, een regenton in de tuin en regenwater gebruiken voor de planten. Zomaar enkele voorbeelden van hoe je makkelijk minder water verbruikt. Helpt u mee?

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.