Skip to content Skip to navigation

Vanwege het Corona-virus is onze klantenservice aangepast bereikbaar van 09.00-17.00

Over drinkwater

Schoon en betrouwbaar drinkwater is sinds 1879 de basis van onze bedrijfsactiviteiten. Wat is er allemaal nodig om schoon, lekker en betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen?

Van bron tot kraan

Grondwater vormt de basis voor de bereiding van uw drinkwater. Dit is afkomstig van het Drents Plateau. In waterwingebieden pompen we het op. Maar behalve grondwater maken we ook gebruik van oppervlaktewater uit de Drentsche Aa.

Lees verder

Waterkwaliteit

Geen levensmiddel in ons land staat onder strengere controle dan drinkwater.

Lees verder

Hoe hard is uw drinkwater?

De hardheid van het drinkwater in de provincie Groningen varieert van 5,5 ºD tot 12,5 ºD.
Als u uw postcode intypt (alleen de 4 cijfers!) tonen we u de maximale hardheid in uw straat. De waarde kan namelijk variëren, omdat het drinkwater in uw gebied mogelijk afkomstig is van verschillende productielocaties.

Lees verder

Ons water en de natuur

Het drinkwater dat bij u uit de kraan komt, is uit de grond of de rivieren gepompt, gezuiverd en komt na gebruik weer terug in de natuur. We lenen dat water dus van de natuur. Hoe gaan wij ermee om?

Lees verder

Zuinig op ons water

Het is al enkele weken volop voorjaar. Merendeel van ons zit vanwege de huidige corona situatie thuis. Ondanks dit schijnt de zon, zingen de vogels en trekken we massaal de tuin in. Vrolijken we ons balkon of dakterras op en geven de eerste tuinsproeiers de nieuwe jonge plantjes water. Wat wil je ook! Het mag dan nog geen zomer zijn, de grond is al behoorlijk droog.

Lees verder

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.