Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Ons water en de natuur

Het drinkwater dat bij u uit de kraan komt, is uit de grond of de rivieren gepompt, gezuiverd en komt na gebruik weer terug in de natuur. We lenen dat water dus van de natuur. Hoe gaan wij ermee om?

Water lenen van de natuur

Het drinkwater dat bij u uit de kraan komt, is uit de grond of de rivieren gepompt, gezuiverd en komt na gebruik weer terug in de natuur. We lenen dat water dus van de natuur, omdat we anders niet kunnen overleven. Maar de natuur overleeft ook niet zonder water. Drinkwater en natuur zijn dus nauw met elkaar verbonden. Waterbedrijf Groningen beseft dat en doet er dan ook alles aan om waterwinning en natuur zo goed mogelijk samen te laten gaan, nu en in de toekomst.

Samenwerken voor natuurbehoud

Om waterwinning en natuur zo goed mogelijk samen te laten gaan, werken wij intensief samen met andere organisaties die iets met water te maken hebben, zoals de waterschappen en landschapsbeheer. Een goed voorbeeld is het convenant dat Waterbedrijf Groningen met stichting Het Groninger Landschap heeft gesloten. Hierin staan richtlijnen en afspraken over het herstel, onderhoud en de ontwikkeling van de natuur in de Groningse waterwingebieden. We beschermen daardoor het grondwater, maar het leidt ook tot prachtige natuurgebieden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.