Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Beveiliging

Waterbedrijf Groningen vindt het belangrijk om veilige diensten te leveren. Ondanks alle zorg en inzet kunnen er situaties ontstaan waarin sprake is van een zwakke plek (of vermoeden daartoe) in onze beveiliging: een beveiligingslek.

Beveiliging niet optimaal? Meld het ons!

Als je denkt dat je een zwakke plek in één van onze diensten hebt gevonden, willen we graag samenwerken om deze situatie zo spoedig mogelijk op te lossen. Daarom verzoeken we je deze informatie met ons te delen.

Om misbruik van het beveiligingslek door anderen te voorkomen, vragen we je om bij een melding de volgende richtlijnen te volgen*:

  • Meld beveiligingslekken (of het vermoeden daarvan) bij Waterbedrijf Groningen via ons contactformulier.
  • Geef voldoende informatie (bijvoorbeeld een uitgebreide beschrijving inclusief IP-adressen, logs, hoe te reproduceren, etc.), zodat we de melding zo effectief mogelijk kunnen behandelen.
  • Maak geen actief misbruik van het beveiligingslek. Als dit toch gebeurt zal dit leiden tot aangifte.
  • Deel het beveiligingslek niet met anderen, totdat het lek is hersteld.

Nadat een beveiligingslek is gemeld, zullen we uiterlijk binnen vijf werkdagen contact opnemen om afspraken te maken over een redelijke herstelperiode en een eventuele gecoördineerde publicatie van het beveiligingslek.

*De richtlijnen zijn gebaseerd op de Leidraad om te komen tot een praktijk van Responsible Disclosure, opgesteld door het Nationaal Cyber Security Centrum, onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.