Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Drinkwatertappunten bij evenementen

Drinkwater aanbieden aan je bezoekers is niet alleen zo sportief, het is ook nog eens heel duurzaam! Om dit te stimuleren kiezen we ieder jaar een aantal prominente evenementen op het gebied van sport, cultuur en maatschappij in de provincie Groningen waar we lekker en fris kraanwater beschikbaar stellen.

Hoe selecteren we evenementen?

Elk jaar kiezen we een aantal evenementen waar we zorgen voor een betrouwbare wateraansluiting en tijdelijke tappunten. Op deze manier bieden we bezoekers of deelnemers de mogelijkheid te kiezen voor kraanwater in plaats van flessenwater. Wel zo duurzaam! We voeren een proactief beleid. Dit betekent dat we zelf de evenementen selecteren en kiezen die we ondersteunen. Overige sponsoraanvragen worden dus niet goedgekeurd.

Sponsoring in natura

Waterbedrijf Groningen sponsort niet met geld, maar in natura. We zijn namelijk een bedrijf met ‘gebonden klanten’ en zien het als onze plicht zo efficiënt mogelijk te werken tegen een zo laag mogelijke prijs. De selectiecriteria waar wij onder andere op toetsen:

 • het gaat om een activiteit in de provincie Groningen met een maatschappelijk, cultureel en/of sportief karakter;
 • het betreft een (meerdaags) evenement in de periode tussen april en oktober;
 • het aantal bezoekers/deelnemers is meer dan 5.000;
 • het evenement is interessant voor een breed publiek (en vrij toegankelijk);
 • het evenement past binnen de gewenste spreiding over de provincie Groningen;
 • de levering van drinkwater is bedoeld voor consumptie;
 • het past qua planning in de evenementenplanning van Waterbedrijf Groningen;
 • de evenementorganisatie biedt voldoende mogelijkheden om het drinkwater en Waterbedrijf Groningen te promoten;
 • de evenementorganisatie biedt mogelijkheden om stichting Water for Life te promoten en daarvoor financiële middelen te generen;
 • de evenementorganisatie is betrouwbaar, vakkundig en duurzaam (professionele organisatie).

Water op je event?

Organiseer je een evenement en wil je een tijdelijke waterinstallatie waar bijvoorbeeld horeca en sanitair op kan aansluiten? Dan vraag je bij ons eerst een standpijp aan.

Mocht je graag drinkwater willen op je event, dan kun je dit tegen betaling aanvragen via tijdelijkwater@waterbedrijfgroningen.nl Zorg er voor dat je de volgende gegevens vermeld:

 • Wanneer moet het geplaatst worden (datum en naam evenement)

Let op! Als je een standpijp bij ons huurt, dien je zelf voor het watertappunt (en de eventueel bijbehorende leidingen) te zorgen.  

Wees wel op tijd met het aanvragen. Of we het uiteindelijk gaan plaatsen is ook afhankelijk van of er een brandkraan in de buurt zit. Dat zullen we uitzoeken zodra je aanvraag binnen is.

 

Meer lezen