Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Watertappunten

Je bent ze (onbewust) vast al eens tegengekomen: onze openbare drinkwaterpunten waar sporters, reizigers, wandelaars, spelende kinderen, studenten en winkelend publiek hun flesjes kunnen vullen met lekker en vers drinkwater.

Onze openbare watertappunten kun je vinden op verschillende locaties in stad en ommeland . Bijvoorbeeld op stations, bij OV-hubs of langs sportvelden. Handig om onderweg je flesje bij te vullen als je dorst hebt!

Waar vind je onze openbare watertappunten?

Op deze kaart vind je alle tappunten in de provincie Groningen. Als je op de druppel klikt zie je het precieze adres waar het tappunt zich bevindt en actuele informatie, bijvoorbeeld als het tappunt even niet beschikbaar is vanwege onderhoud.

Interesse in een watertappunt?

Kraanwater is een gezonde en duurzame dorstlesser! Bovendien zijn tappunten heel duurzaam omdat ze bijdragen aan minder plastic flesjes. Daarbij wordt het water gratis aangeboden, wat niet alleen heel sympathiek is, maar ook financieel voordelig voor de gebruiker.

Als bedrijf of gemeente kun je zo gastvrij zijn om een tappunt laten installeren voor je bezoekers, inwoners of voorbijgangers.

Aanvragen in- of outdoor watertappunt

Naast onze eigen openbare watertappunten, bieden we ook een tappunt voor in- en een voor outdour gebruik aan. De outdoor watertappunten kunnen volledig naar wens worden gecoat en voorzien worden van stickers. Deze tappunten worden geleverd door Join the Pipe.

Een aanvraag doen

Onze ervaring is dat het vaak mogelijk is om een tappunt te realiseren op – of dichtbij – de gewenste plek. Om hier zekerheid over te krijgen moet de locatie beoordeeld worden door een aansluitspecialist. Hiervoor kun je een aanvraag doen via www.mijnaansluiting.nl (reactie binnen maximaal 10 werkdagen). Via mijnaansluiting.nl komt je aanvraag weer bij ons terecht.

Wil je meer informatie over het afnemen van een in- of outdoor watertappunt? Download hieronder de PDF ‘Informatie over watertappunten’. In dit document vind je informatie over de kosten, onderhoud en voorwaarden van onze watertappunten. Je kunt voor overige vragen contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Direct regelen