Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Geen fossiele energiebronnen voor Loppersum

Afgelopen maand hebben 16 partijen een overeenkomst afgesloten voor het opstellen en realiseren van een Energietransitieplan voor Loppersum. Loppersum wil in het jaar 2030 onafhankelijk zijn van fossiele energiebronnen.

Wethouder Bé Schollema; “In Loppersum gebeuren veel innovatieve zaken op het gebied van duurzaamheid. Ik vind het mooi om te zien dat we ondanks de aardbevingsellende ook positieve zaken hebben, zoals de ondertekening van dit energietransitieplan. Zestien partijen conformeren zich om in Loppersum een pilot op te starten. Ook de gemeente Loppersum gaat vol inzetten op energie. In het Milieubeleidsplan hebben we hier al een voorzet genomen. Daarnaast waren in het dorp Loppersum al vele initiatieven. Dit gecombineerd met de opdracht van de stuurgroep Energietransitie, maakt dat we dit hebben kunnen bundelen. Als wethouder Milieu ben ik trots op waar we nu staan. Ons idee is dit Energietransitieplan uit te rollen in de andere dorpen van onze gemeente en uiteraard zijn we bereid successen te delen met andere gemeenten in het gaswinningsgebied.”

Waterbedrijf Groningen is één van de 16 partijen. We denken graag mee met onze aandeelhouders om de energietransitie in hun gemeente vorm te geven. Soms door een deelneming (WarmteStad), in een samenwerking (Hoogezand), of door kennisdeling (Loppersum). Heeft u ook plannen? Neem dan vrijblijvend contact op met Mario Post, via 06 505 259 33

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.