Skip to content Skip to navigation

Inschrijving Nationale Kraanwaterdag in volle gang

  • Gepubliceerd op 5 juli 2021

Op woensdag 22 september 2021 doen weer ruim 200.000 kinderen mee met de derde editie van Nationale Kraanwaterdag. Na een lang coronajaar is deelname aan Nationale Kraanwaterdag voor scholen en bso’s een mooie gezonde start van het nieuwe schooljaar. Op Nationale Kraanwaterdag drinken kinderen op school en de bso alleen kraanwater en geen gezoete drankjes. Ook krijgen ze les over waarom water belangrijk is voor je lichaam. Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en wordt ondersteund door vele partners.

Gezonde gewoonte

Traditiegetrouw worden aan het begin van het schooljaar nieuwe afspraken gemaakt. Een goed moment om ook het drinken van kraanwater te bespreken. En omdat er weer gesport en gegymd kan worden en de competities weer starten, staat Nationale Kraanwaterdag dit jaar in het teken van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. De drinkwaterbedrijven en deelnemende partners hopen dat scholen en bso’s Nationale Kraanwaterdag als stimulans zien om het drinken van kraanwater op te nemen in het beleid en kinderen ook na Nationale Kraanwaterdag wekelijks op een of meer vaste dagen kraanwater laten drinken.

Kraanwater lekker en gezond

Uit een poll van het Jeugdjournaal van vorig jaar blijkt dat bijna 90% van de ondervraagde kinderen water lekker vindt om te drinken. De drinkwaterbedrijven zijn hier blij mee, maar vinden het heel belangrijk dat kinderen ook weten wáárom het drinken van water goed voor je is. Deze kennis draagt bij aan de intrinsieke motivatie om voldoende te drinken. Speciaal voor Nationale Kraanwaterdag zijn daarom gratis educatieve materialen ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Tijdens de les ontdekken de kinderen dat water je lichaamsvocht aanvult als je sport en beweegt, je lichaamstemperatuur op peil houdt en voedingsstoffen op de juiste plek brengt en afvalstoffen afvoert. Bovendien is voldoende water drinken belangrijk voor de concentratie en vermindert het de kans op hoofdpijn.

Gratis meedoen

Tot en met dinsdag 7 september kunnen klassen en bso-groepen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via www.kraanwaterdag.nl. Scholen en bso’s die zich inschrijven maken bovendien kans op een gastles van een ‘waterexpert’ van Waterbedrijf Groningen en andere leuke extra’s.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.