Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Maak kraanwater vanzelfsprekend voor iedereen!

Stel je nu eens voor dat je niet altijd en overal toegang hebt tot betrouwbaar drinkwater. Dat je niet op ieder moment van de dag een glas water kunt drinken, geen toegang hebt tot toiletten of andere goede sanitaire voorzieningen, en niet genoeg water hebt om voedsel te kunnen verbouwen. Voor ons is dat onvoorstelbaar, maar ruim 884 miljoen mensen leven in deze harde realiteit. Daarom is het vrijdag 22 maart Wereldwaterdag. Help jij mee kraanwater vanzelfsprekend te maken voor iedereen?

Hoe?

Doneer eenmalig of dagelijks een klein bedrag. Met 5 cent per dag help je al één persoon aan schoon drinkwater. Voor meer informatie klik hier.

Waterbedrijf Groningen helpt ook mee!

Samen met Kraanwaterfonds Water for Life vinden wij dat iedereen schoon kraanwater verdient. We maken dit met waterbedrijf Vitens, Evides, WML en heel wat Nederlandse drinkwaterklanten steeds meer waar!

Kraanwaterfonds Water for Life

Water for Life is een onafhankelijke stichting. De fondsen die zij werven met behulp van de Nederlandse waterbedrijven, worden volledig ingezet bij projecten. Dit betekent geen overhead kosten en wordt al het geld direct besteed aan de doelstelling van Water for Life. De fondsen worden ingezet in projecten van lokale waterbedrijven, waarmee de armste wijken worden aangesloten op het leidingnetwerk. Sinds de start in 2004 zijn er al 96 projecten gefinancierd en maar liefst 1.212.500 mensen geholpen aan toegang tot drinkwater en/of sanitaire voorzieningen.

Unieke samenwerking

De inzet en actieve betrokkenheid van Nederlandse drinkwaterbedrijven maakt kraanwaterfonds Water for Life uniek: De Nederlandse waterbedrijven helpen niet alleen actief bij de fondsenwerving, ook zetten zij zich met geld en kennis in bij de uitvoering van de projecten. Zij delen hun kennis en kunde in samenwerkingsverbanden met tientallen waterbedrijven in Afrika en Azië. Concreet betekent het dat Nederlandse waterexperts meewerken aan de projectidentificatie, de aanbesteding, de supervisie en de oplevering van de uitbreiding van het leidingnetwerk of sanitaire voorzieningen die door Water for Life worden gefinancierd. De uiteindelijke verantwoordelijkheden liggen bij het lokale waterbedrijf. Het lokale waterbedrijf in het betreffende land wordt na het project dan ook eigenaar van de nieuwe infrastructuur en bezit de kennis en kunde om de werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. Daarmee borgt Water for Life dat er ook na oplevering gebruik wordt gemaakt en onderhoud wordt gepleegd op de aangelegde leidingnetwerken en waterpunten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.