Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Nationale Kraanwaterdag 2022 op 28 september

Op woensdag 28 september 2022 is het zover! Dan kunnen alle basisscholen en bso’s in heel Nederland weer deelnemen aan de Nationale Kraanwaterdag. Dit jaar staat de Nationale Kraanwaterdag in het teken van het thema ‘kraanwater, gewoon bijzonder!’.

Want is het wel zo vanzelfsprekend dat er altijd schoon water uit de kraan komt? Nee dus! Start het nieuwe jaar met dit leuke evenement, georganiseerd door alle Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder Waterbedrijf Groningen.

Lesmaterial en gastlessen

Kinderen drinken op Kraanwaterdag alleen kraanwater. Scholen en bso’s die zich inschrijven voor Kraanwaterdag, ontvangen gratis lesmaterialen zoals een handleiding, een digitale les met filmpjes en een quiz, een ‘doe-blad’ en knutselvlogs. Ook zullen ‘water experts’ van Waterbedrijf Groningen op een aantal scholen in onze provincie gastlessen verzorgen!

Aanmelden

Leerkrachten kunnen groepen van school of bso aanmelden via de website van Kraanwaterdag. Meer informatie en aanmelden via www.kraanwaterdag.nl/aanmelden

Lesjedorst

Wil je in jouw klas al eerder aan de slag met het thema kraanwater? Neem dan ook eens een kijkje op ons educatieplatform Lesjedorst. Op Lesjedorst staan onder andere proefjes die goed zelf uit te voeren zijn. Denk aan proefjes waarbij kinderen zelf water kunnen zuiveren of het maken van een ‘magische waterdruppel’. Een fles, watten, wat zand en stenen, meer is er niet nodig. Meer over Lesjedorst.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.