Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Ranger worden in Nationaal Park Drentsche Aa?

Help mee aan het beschermen van onze drinkwaterbron

Nationaal Park Drentsche Aa start in september 2019 met het jongerenprogramma ‘Nationaal Park Drentsche Aa Junior Rangers’. Wat zijn Junior Rangers? Junior Rangers zijn jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ze helpen het Nationaal Park Drentsche Aa te beschermen en zijn onze Nationaal Park ambassadeurs. De Junior Rangers krijgen een zaterdag per maand een boeiend en uitdagend programma aangeboden dat zich vooral buiten in de natuur afspeelt. Denk daarbij aan diersporen zoeken en onderzoeken wat er in de beek leeft. Ook helpen ze Nationaal Park organisaties met beheerswerkzaamheden in het veld en gaan bij hen op ‘werkbezoek’.
Ondertussen leren ze van alles over natuur, landschap en cultuurhistorie. Na een jaar als aspirant Junior Ranger te hebben meegedraaid, krijgen de deelnemers het certificaat van Nationaal Park Drentsche Aa Junior Ranger. Voor de begeleiding zijn vier vaste vrijwilligers aangetrokken waarvan er per bijeenkomst minimaal twee aanwezig zijn.
De inschrijving voor de Nationaal Park Drentsche Aa Junior Rangers is geopend. Jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar kunnen zich aanmelden via drentscheaa@ivn.nl of via de websitepagina: https://www.drentscheaa.nl/actueel/juniorrangers. Deelname aan de Nationaal Park Drentsche Aa Junior Rangers kost €50,- per jaar.
Meer informatie via de website.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.