Skip to content Skip to navigation

Sloppenwijk aangesloten op kraanwater

  • Gepubliceerd op 11 december 2019

884 Miljoen mensen niet altijd en overal toegang tot betrouwbaar drinkwater

Stelt u zich voor dat u niet altijd en overal toegang hebt tot betrouwbaar drinkwater. Dat u niet op ieder moment van de dag een glas water kunt drinken. Voor ons is dit onvoorstelbaar, maar wist u dat ruim 884 miljoen mensen in deze wereld leven in deze harde realiteit?

Zo ook voor Maryam Abugasti uit Tanzania. Maryam woont samen met nog drie andere gezinnen in een klein huisje in een sloppenwijk in Mwanza wat in Tanzania ligt. Een waterleiding naar de sloppenwijk is er niet. Als Maryam aangesloten wil worden op een drinkwateraansluiting kost haar dit €60,-. Iets wat ze niet heeft omdat ze maar één euro per dag verdient.

70 Kilometer waterleiding

De afgelopen maanden realiseerde kraanwaterfonds Water for life samen met het lokale waterbedrijf 70 kilometer waterleiding. Maryam en haar buren hebben inmiddels elke dag voor een klein bedrag betrouwbaar drinkwater. Een deel van dit project in Tanzania is betaald met een donatie van €8.050 door Join the Pipe.  Waterbedrijf Groningen installeert onder andere met gemeenten, de provincie Groningen en bijvoorbeeld de NS watertappunten door heel Groningen. Join the Pipe levert deze watertappunten en een deel van de opbrengst doneert zij aan Water for Life. Zo hebben niet alleen Groningers baat bij de openbare drinkwaterpunten, maar ook Maryam en haar buren uit Tanzania.

Help mensen als Maryam aan veilig drinkwater

Wilt u ook helpen kraanwater elders in de wereld net zo toegankelijk te maken als in Nederland? Klik dan hier  voor de mogelijkheden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.