Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Waterbedrijf Groningen rolt blauwe loper uit voor ‘Toekomst van ons drinkwater’

De vanzelfsprekendheid van goed drinkwater – nu en later – staat op het spel. De beschikbaarheid en kwaliteit van drinkwaterbronnen staan onder toenemende druk. Het watersysteem loopt tegen zijn grenzen aan door droogte, verzilting en een toenemende watervraag. Vervuiling vanuit landbouw, industrie en huishoudens verslechtert de kwaliteit van de bronnen.

Riksta Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen, rolde vandaag de blauwe loper uit en vraagt hiermee aandacht voor de toekomst van ons drinkwater: “hier zuiveren we oppervlaktewater tot schoon en betrouwbaar drinkwater voor zo’n 200.000 Groningers. Daar zijn we trots op maar ondertussen zien we ook dat het drinkwatergebruik in Nederland stijgt en er tegelijkertijd sprake is van klimaatverandering. Daardoor staat de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed drinkwater onder druk. Aandacht voor ons watergebruik is dan ook van groot belang, zodat we voldoende water voor nu en later kunnen blijven garanderen”.

Waterbedrijf Groningen gaat het gesprek aan in regionale dialoogtafel

Hoe ziet de toekomst van ons drinkwater er in Groningen de komende jaren uit? Riksta Zwart gaat op 19 mei de dialoog aan met Herman Beerda, lid dagelijks bestuur bij Waterschap Noorderzijlvest en Wouter van Bolhuis, Programmaleider Energie en Circulariteit bij de Gemeente Groningen over de regionale uitdagingen en de mogelijke succesfactoren voor de toekomst. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor online deelname aan de dialoogtafel.

Onderdeel van campagne

Dialoogtafel regio Noord-Oost is onderdeel van de campagne de ‘Toekomst van ons drinkwater’. De drinkwaterbedrijven in Nederland hebben deze samen met de Vereniging van waterbedrijven in Nederland Vewin vandaag gelanceerd.

Ook minister Harbers rolt blauwe loper uit in Den Haag

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat was aanwezig bij de kick-off van de campagne de ‘Toekomst van ons drinkwater’. Onder leiding van Hila Noorzai sprak hij samen met een bestuurslid van Vewin met enkele basisschoolleerlingen over de toekomst van ons drinkwater. Vervolgens rolde Harbers samen met de kinderen de blauwe loper uit.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.