Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Waterbedrijf Groningen steekt Handen uit de Mouwen bij Logeerhuis en dagopvang Takoda

Na twee jaar (corona) stilte heeft Waterbedrijf Groningen dit jaar weer een Handen uit de Mouwen-actie gepland! Op donderdag 19 mei gaan een tiental collega’s van Waterbedrijf Groningen een dag aan de slag voor logeerhuis en dagopvang Takoda in Borgercompagnie: een kleinschalig opvang voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis, een verstandelijke beperking en voor chronisch zieke kinderen. Ze hebben een flink aantal klussen waar ze onze hulp goed bij kunnen gebruiken, vooral ook omdat ze hier zelf geen tijd, manuren of geld beschikbaar voor hebben.

Vele handen maken licht werk. En juist onder die noemer hopen de waterbedrijf-collega’s ook de diverse klussen te klaren die op longlist van Takoda staan! Het zijn vooral veel doe-klussen bijvoorbeeld bij speelgelegenheden als de trampoline en zandbank. Maar ook divers buitenspeelgoed en de skelters krijgen even weer een goede schoonmaakbeurt inclusief alles goed nakijken en waar nodig repareren. Verder worden er struiken gepoot, het skelterschuurtje gereinigen en gebeitst staat er nog een tuinhekje plaatsen op de longlist net als uitwerken van een bouwpakket tot speelhuisje. Kortom de handen kunnen weer flink uit de mouwen aanstaande donderdag.

Waarom Handen uit de Mouwen?

Waterbedrijf Groningen hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarom zetten we ons op verschillende manieren voortdurend in voor een duurzame samenleving. Om ook heel concreet hier met medewerkers een praktische invulling aan te geven houden wij jaarlijks de actie ‘handen uit de mouwen en gaan we een dag aan de slag voor de ander. Dus geen donatie van geld of middelen, maar door zelf iets te doén!

We doen dit al sinds 2006 en hebben op deze manier al eerder bij het Leger des Heils en Humani tas DMH geholpen, maar ook bij NOVO, zorgcentrum ’s Heeren Loo en we heben bijvoorbeeld ook al eens wilgen geknot voor Staatsbosbeheer. Naast deze doe- en/of natuurklussen deden we ook al diverse sociale activiteiten voor bijvoorbeeld ZINN of de Zonnebloem. Wat de klus ook inhoudt, elk jaar opnieuw is het een waardevolle dag! Voor zowel de collega’s die aan de slag gaan, als de organisatie voor wie we ons inzetten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.