Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Waterketen Onderzoek Noord (WON) komt met eigen website

In de Vereniging Waterketen Onderzoek Noord (WON) slaan waterschappen Noorderzijlvest, Wetterskip Fryslân, Hunze en Aa’s en drinkwaterbedrijven WMD en Waterbedrijf Groningen de handen ineen om hun onderzoeksactiviteiten in de waterketen te bundelen. 

Op de onlangs gelanceerde website www.waterketenonderzoeknoord.nl publiceert de WON vanaf heden onderzoeksresultaten van de waterschappen en waterbedrijven in Noord-Nederland online. Recent geplaatste rapporten zijn van onderzoeken naar bijvoorbeeld biologisch ontzouten en hergebruik van effluent. De rapportages van de diverse onderzoeken zijn voor geïnteresseerden als PDF document te downloaden. 

Over de WON

De WON is in 2009 ontstaan vanuit de vele onderlinge contacten en de gezamenlijke onderzoeksbehoeften op het gebied van een duurzame waterketen. De WON anticipeert op kennisvragen van de waterschappen en drinkwaterbedrijven. Het onderzoek is vaak verkennend van aard, vaak ten behoeve van beeldvorming. Daarnaast participeert de WON in vier onderzoeksthema’s in Wetsus. 

Bezoek de website

De rapporten die door de WON zijn geproduceerd zijn via de website voor eenieder in te zien en te downloaden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.