Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Wereld Waterdag 2023: samen voor verandering

Water komt uit de kraan. Dat is logisch toch? Dat lijkt niet meer dan normaal.

Water komt uit de kraan. Dat is logisch, toch? Het lijkt niet meer dan normaal. Maar voor 2 miljard mensen is dat nog altijd niet het geval. Zij hebben in veel gevallen niet eens toegang tot een kraan. Water is een belangrijke basisbehoefte, waar jij, maar ook een ander, recht op heeft. Toegang tot water is een mensenrecht. Alleen is het in werkelijkheid een ingewikkelde kwestie. Het winnen van schoon drinkwater kent vandaag de dag steeds meer uitdagingen.

Afgelopen week bleek ook uit een rapport van Unicef hoe urgent dit probleem vandaag de dag is. Alleen samen kunnen wij ons water beschermen en ervoor zorgen dat steeds meer mensen toegang krijgen tot deze basisbehoefte. De Nederlandse drinkwaterbedrijven, waaronder Waterbedrijf Groningen, doen dit met Stichting Water for Life, met als doel mensen wereldwijd toegang geven tot drinkwater en toilet.

Samen voor verandering

Er is op dit moment net zo veel water aanwezig op aarde als toen de aarde gevormd werd. Met de snel groeiende bevolking en klimaatverandering kan je je voorstellen dat de voorziening van drinkwater een steeds grotere uitdaging wordt. Steeds vaker kunnen wij spreken van waterschaarste. Maar wij hebben het nog! Daarom is het van belang zo bewust mogelijk om te gaan met jouw water. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Vandaag is het Wereld Waterdag. Accelerating change staat dit jaar centraal. Maar dat kunnen wij alleen samen bereiken. Samen voor verandering. Help je mee?

Stichting Water for Life geeft mensen wereldwijd toegang tot drinkwater en toilet. 100% van de donaties gaat naar de projecten. Lees er meer over en help ook mee.

Collega's van Waterbedrijf Groningen zetten zich in

Ook collega’s van Waterbedrijf Groningen zetten met regelmaat hun kennis en ervaring in om mee te helpen. Expertise die ze kosteloos ter beschikking stellen aan waterbedrijven in ontwikkelingslanden om deze sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Met als doel: universele toegang tot schoon drinkwater.