Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Winnaars bekend van waterkwiz Dag van het NP Drentsche Aa

Het was een geslaagde #dagvanhetnationaalpark in Nationaal Park Drentsche Aa zondag 26 mei. Prachtig weer, blije gezichten, geïnteresseerde mensen en er was veel te beleven, zoals zwerfsteen gooien, onderzoek doen, spoorzoeken, natuurschilderij maken en een water-smaaktest met waterkwiz. Dit laatste was nog niet altijd zo eenvoudig als vooraf gedacht!
Jong en oud, de meeste fijnproevers die meededen aan de smaaktest waren er van overtuigd de twee watertjes echt wel van elkaar te kunnen onderscheiden…. Maar nee, in het algemeen werd er nagenoeg geen verschil geproefd en bleek de uitslag net zo vaak goed als fout. En dat terwijl het verschil in prijs zo groot is. Je betaalt een slordige € 1,50 voor 1000 liter drinkwater, en dat komt dan ook nog eens gewoon overal uit de kraan. Het is dus eigenlijk veel slimmer om water uit de kraan te drinken in plaats van water uit een fles(je) te kopen.

Winnaars van de waterkwiz

Door vervolgens ook nog mee te doen met de Waterkwiz maakte je kans op een Dopper waterfles. Ook de kwiz bleek best nog lastig, zo bleek uit de vele ingevulde antwoordkaartjes. Uit de juiste inzendingen hebben we inmiddels vijf Doppers verloot. De winnaars zijn: Isa uit Aalden, Leah en Teije uit Gasteren, Lily uit Groningen en Teun uit Zuidlaren. We wensen jullie heel veel plezier met de Dopper, daarmee kun je voortaan altijd en overal een verfrissend watertje tappen: kraanwater als duurzame dorstlesser!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.