Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Geheugensteuntje: geef je meterstand door vóór 31 december. Dit kan via onze website of telefonisch via 085-1309240. Houd de opnamecode bij de hand.

Verbruik inzien

Log direct in en bekijk je waterverbruik van het afgelopen jaar, tot aan de laatste jaarafrekening. Je kunt ook verder terugkijken in de tijd.

Direct inloggen

Heb je al een account bij Waterbedrijf Groningen? Log dan direct in om je verbruik in te zien onder het kopje ‘Verbruik’. Ben je in de afgelopen jaren verhuisd terwijl je klant van ons bleef? Dan zie je ook het verbruik in de vorige woning.

Nog geen account?

Voor het aanmaken van een account heb je het volgende nodig:

  • klantnummer (staat op bankafschrift, welkomstbrief of jaarafrekening. Let op, het gaat hierbij om de eerste acht cijfers. De laatste vier cijfers hoef je niet te vermelden, dit is je postcode);
  • leveringsadres;
  • e-mailadres (als je eerder een account had, graag het laatst bij ons bekende mailadres).

Na registratie ontvang je direct een mail waarmee je een wachtwoord kunt instellen. Daarna kun je direct inloggen. De link in deze mail is vanuit veiligheidsoverwegingen 15 minuten geldig.

Doe de bespaarcheck

Benieuwd hoeveel water jij verbruikt ten opzichte van vergelijkbare huishoudens?

Veelgestelde vragen

  • Nee, er zijn op dit moment geen slimme meters beschikbaar bij Waterbedrijf Groningen.

  • ​Gemiddeld gebruiken we in Nederland 120 liter water per persoon per dag. In de provincie Groningen ligt dit wat lager, op 115 liter per persoon per dag. Dat zijn ongeveer 12 volle emmers. Natuurlijk hangt je watergebruik af van uw persoonlijke leefgewoonten en woonsituatie.

  • Per dag gebruikt een Groninger 115 liter per dag, terwijl mensen denken dat ze gemiddeld 60 liter gebruiken. In hete dagen kan dit oplopen tot wel 150 liter per dag. Een kwartier de tuin sproeien met schoon drinkwater kost al gauw 100 liter. Als het kan, gebruik het liefst water uit een regenton om de tuin te onderhouden. En stel jezelf de vraag: is het per sé nodig om mijn tuin te sproeien? En zo ja in welke frequentie?

  • Ieder pand of huis heeft een watermeter, tenzij het technisch niet mogelijk is:

    • als de binnenleidingen zo met elkaar verweven zijn dat de panden niet apart zijn te ‘bemeteren’;
    • als een flat een centrale warmwatervoorziening heeft. We plaatsen dan één centrale meter voor de gehele flat en rekenen collectief af met de woningbouwvereniging of met de vereniging van eigenaren.
    • Als het niet mogelijk is om apart te bemeteren wordt het waterverbruik afgerekend volgens het onbemeterd tarief.

Heb je nog vragen?

Klopt er iets niet of heb je een andere vraag? Bel gerust met mij.

Neem contact op