Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Spring naar inhoud Spring naar navigatie

Educatie en voorlichting

Waterbedrijf Groningen weet alles over drinkwater. We vinden het belangrijk die kennis over te dragen aan kinderen. Dit doen we onder andere met het educatieprogramma ‘Les je dorst’.

Educatieplatform Les je dorst

Wij vinden het belangrijk om onze kennis te delen met leerlingen, leerkrachten en ouders. Met het online educatieplatform ‘Les je dorst’ ontdekken de leerlingen hoe
kraanwater gemaakt wordt, hoe belangrijk het is voor je lichaam, hoe en waarom je er zuinig mee om moet gaan, én dat het een superlekkere dorstlesser is. ‘Les je dorst’ stimuleert leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs kraanwater in haar volle breedte te beleven en ervaren.

Lesmateriaal op maat

Het programma is ingedeeld in 4 leeftijdsgroepen. Zo kunnen alle leerlingen uit groep 1 tot en met 8 zowel in de klas als thuis verschillende proefjes, activiteiten en opdrachten uitvoeren, afgestemd op hun leeftijd en niveau.

Actueel thema: De toekomst van water

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Ook in de wereld van kraanwater. Om in de toekomst nog steeds lekker en gezond kraanwater te kunnen gebruiken, moeten er een aantal dingen veranderen. In dit thema leren de leerlingen wat zij zelf kunnen doen om ervoor te zorgen dat kraanwater vanzelfsprekend blijft én wat drinkwaterbedrijven hiervoor doen

Meer informatie

Duik samen met je leerlingen in de wereld van kraanwater met ‘Les je dorst’. Meer ontdekken? Bekijk de website.

Gastlessen op school

Naast het educatieprogramma ‘Les je dorst’ bieden wij ook gastlessen over drinkwater aan voor leerlingen vanaf groep 6 op basisscholen in de provincie Groningen en in Eelde/Paterswolde. Bent u een leerkracht op een basisschool en wilt u uw leerlingen laten zien wat er allemaal gebeurt voordat water uit de kraan stroomt? Voor kinderen van de basisschool (groepen 6,7 en 8) ontwikkelde Waterbedrijf Groningen een les over drinkwater.
In de les worden de zintuigen waar mogelijk geprikkeld. Tijdens de les doen we, afhankelijk van de omvang van de groep, een aantal proefjes met water.

Een aantal medewerkers van Waterbedrijf Groningen heeft de les ontwikkeld en geeft deze ook, naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Een verzoek voor zo’n gastles op school kunt u indienen via ons contactformulier. Zorg dat er in de e-mail duidelijk staat omschreven wanneer de les zou moeten plaatsvinden, wat de omvang van de klas is en wat het adres en telefoonnummer van de school is.

Let op: wees op tijd met het aanvragen van een gastles, graag drie maanden van tevoren. Omdat onze gastlesdocenten dit naast hun reguliere werkzaamheden doen en tijd nodig hebben om voor te bereiden. 

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Vraag naar mogelijkheden
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Waarom educatie over drinkwater?

Dag en nacht is Waterbedrijf Groningen in de weer om te zorgen dat er 24/7 bij alle Groningers helder en zuiver water uit de kranen komt. Nu én in de toekomst. En juist die toekomst is een grote uitdaging. Riksta Zwart, Directeur bij Waterbedrijf Groningen: “Wanneer kinderen zien hoe schaars onze waterbronnen zijn, hoe die worden bedreigd en hoeveel water wij dagelijks verbruiken, begrijpen zij echt wel dat we daar verstandig mee om moet gaan.”

Lees het interview met Riksta Zwart

'Zo maak je drinkwater'

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ontvang 4 keer per jaar onze nieuwsbrief. U kunt zich ook aanmelden via Mijn waterbedrijf.