Navigatie overslaan

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

De jaarafrekening van 2023

Na ontvangst van de meterstanden in december, verwerken en verzenden we in januari enkele duizenden jaarafrekeningen per week. Uiterlijk half februari zijn alle jaarafrekeningen over 2023 verstuurd. Zo ook die van u.

De jaarafrekening

Aan de hand van uw meterstand maken wij de jaarafrekening voor u op. Zo zorgen wij ervoor dat u betaalt voor wat u daadwerkelijk verbruikt. Niet meer en niet minder.

Wijziging in jaarafrekening

Vanaf dit jaar vindt er een wijziging plaats in onze jaarafrekening. Vorig jaar liep uw jaarafrekening van 1 januari 2022 tot en met 1 januari 2023. Dit was ongeacht het moment waarop u de meterstand aan ons doorgaf. Vanaf dit jaar rekenen we met de datum waarop u de meterstand daadwerkelijk aan ons heeft doorgegeven.  

Voorbeeld: wanneer u de meterstand heeft doorgegeven op 23 december, maken wij uw jaarafrekening op van 1 januari 2023 tot en met 23 december 2023. De resterende dagen van het jaar 2023 komen op de rekening van 2024. Het waterverbruik van de dagen in 2023 worden dan afgerekend met het tarief van 2023. 

Het kan dus zijn dat uw jaarafrekening over een kortere of langere periode gaat dan u van ons gewend bent. Op deze manier kunnen we beter en preciezer factureren. 

Vergelijk uw watervebruik

Benieuwd hoeveel water u verbruikt ten opzichte van andere Groningers en waar u nog kunt besparen? Ontdek het met onze watervergelijkingstool!